Boek
Nederlands

Kookschool Appeltje-Eitje

Linda Vogelesang (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Kookschool Appeltje-Eitje
×
Kookschool Appeltje-Eitje Kookschool Appeltje-Eitje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jelmer heeft nachtmerries sinds de dood van zijn poes Polle. Kok Trom wil hem helpen en bedenkt een recept om de droompoes te verjagen. Dat pakt anders uit dan verwacht. Trom zelf worstelt met zijn gevoelens voor het meisje van de overkant. Met recepten.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5, AVI M6
Titel
Kookschool Appeltje-Eitje
Auteur
Linda Vogelesang
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
118 p. : ill.
ISBN
9789021669700 (hardback)

Besprekingen

Sinds zijn poes Polle is doodgereden, voelt Jelmer zich erg verdrietig en moet hij steeds aan Polle denken. Hij droomt ook van haar en verbeeldt zich zelfs dat Polle ’s nachts bij hem is geweest en op zijn bed gelegen heeft. Trom, de jonge kok van het kinderkookcafé Appeltje-Eitje bedenkt in zijn kookschool plannen om Jelmer te helpen. Toch gaan de zaken soms wat anders dan verwacht. Leuk verhaal waarin een gewone school, kinderkookclub en Jelmers gezin goed en soms met grappige anekdotes beschreven worden, en waarin Jelmers ‘rouwproces’, het kookplezier en Troms liefdesperikelen goed uit de verf komen. Achter in het boek staan de recepten van Troms gerechten: makreel met mandarijn, tomatensoep met zalm, bietjesstamppot, gebakken peren en skoepkoek. Mooie lay-out met veel afbeeldingen in zwart-wit met grijstinten, soms tekeningen, soms collages met foto’s. Duidelijk lettertype en ruime interlinie. Het opvallende gekleurde onmslag is een collage van foto’s en tekeningen. Dit zeer aantr…Lees verder

Kookschool Appeltje-Eitje

In de kookschool Appeltje-Eitje van kok Trom valt altijd wel wat te beleven. De kinderen uit de buurt gaan dan ook wat graag helpen. Maar Jelmer heeft een bijzondere band met Trom; hij verklapt hem dan ook een geheim. Sinds zijn poes Polle dood is, kan Jelmer namelijk minder goed slapen. Hij droomt telkens dat Polle bij hem in de kamer is en dat hij zijn dode poes kan aanraken, net als vroeger.
Gelukkig wil Trom hem helpen, hij kent het juiste recept, tenminste, dat denkt hij … Maar Trom heeft ook zijn eigen geheim: hij is namelijk tot over zijn oren verliefd op het meisje van de kinderboekenwinkel tegenover de kookschool. Kunnen Jelmer en Trom elkaar helpen?
Vlot geschreven tweede boek van Linda Vogelesang, voorzien van een paar recepten en natuurlijk de leuke collages van Natascha Stenvert. Haar illustraties werken misschien toch iets beter in kleur, zoals in het schitterende kijkboek Bramenjam, maar haar collages blijven origineel en vrolijk. De duidelijke taal van Voge…Lees verder