Dvd
Nederlands

Gordon & Paddy

Linda Hambäck (regisseur), Gitte Spee (naar het werk van), Ulf Nilsson (naar het werk van)
In het besneeuwde bos zijn nootjes geroofd. Nu moet inspecteur Gordon, een pad die liever warm binnen zit, wel het koude bos in. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn slimme assistente, muisje Paddy. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Gordon & Paddy
Regisseur
Linda Hambäck
Naar het werk van
Gitte Spee Ulf Nilsson
Taal
Nederlands
Parallele titel
Gordon en Paddy en de zaak van de gestolen nootjes
Uitgever
In the Air, [2019]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
62 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Gebaseerd op het boek De nootjesroof : de eerste zaak (Det första fallet) van Ulf Nilsson en Gitte Spee
EAN
8718868087638

Besprekingen

Zweedse animatiefilm van Linda Hambäck naar het boek ‘De nootjesroof’ van Ulf Nilsson en Gitte Spee. Inspecteur Gordon, een pad, droomt van zijn pensioen en zit het liefst binnen in zijn warme politiebureau. Als de eekhoorn aangifte komt doen van de diefstal van zijn wintervoorraad, moet Gordon wel op pad. Gelukkig krijgt hij een assistente, het slimme muisje Paddy. De verdenking gaat meteen naar de vos, maar zo eenvoudig is de zaak niet. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-10-’18): ‘(…) fraaie, aangename animatiefilm (…) onderscheidt zich van andere films voor jonge kinderen door de liefdevolle details en het prettig kronkelende, niet geheel voorspelbare verhaal. Mooi ook dat de animatie niet fel en schel is, maar zacht van toon – in de geest van het werk van de Nederlandse Gitte Spee, die de boeken illustreerde.’ Genomineerd voor de Kristallen Beer voor beste kinderfilm in Berlijn. Vanaf ca. 5 jaar.