Boek
Nederlands

Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden

Lieve Blancquaert (fotograaf), Guinevere Claeys (redacteur)
+1
Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden
×
Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden

Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden

Lieve Blancquaert interviewt en fotografeert tien mensen die getekend zijn door brandwonden. Van een kind dat kokend suikerwater over zich heen kreeg tot een brandweerman die verrast werd door een vuurbol, maar toch brandweerman gebleven is. Sommigen kunnen de littekens verstoppen onder hun kledij, anderen zijn te zwaar verbrand om te ontsnappen aan de blik van de buitenwereld. Maar niet alleen d
Titel
Mijn zachtste huid : over leven met brandwonden / foto's en interviews Lieve Blancquaert ; tekstred. Guinevere Claeys
Fotograaf
Lieve Blancquaert
Redacteur
Guinevere Claeys
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
142 p. : ill.
ISBN
9789020986143

Besprekingen

Met dit boek wil de Vlaamse journaliste en fotografe Lieven Blancqaert mensen anders naar brandwonden doen kijken. De uitgave gaat terug op een sensibiliseringsproject van de Belgische Brandwondenstichting. Het boek bevat openhartige getuigenissen en fotoportretten van mensen met brandwonden, die allemaal een positieve instelling weten te behouden ondanks hun littekens. Daarnaast maken we onder anderen ook kennis met een hoofdverpleegkundige aan het brandwondencentrum van het UZGent en een medewerker van de Belgische Brandwondenstichting. De getuigenissen worden aangevuld met informatieve teksten over de ondersteuning van ouders, het omgaan met littekens, problemen met de 'genezen' huid, het contact met lotgenoten etc. Achteraan volgt informatie over brandwonden bij volwassenen, de Belgische brandwondenstichtingen en -centra, zelfhulpgroepen en patiëntengroeperingen. Een empathisch boek dat er zeker slaagt in om mensen bewust te maken, en dat ook een goede steun kan betekenen voor lot…Lees verder

Over Lieve Blancquaert

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Lieve Blancquaert (Sint-Amandsberg, 21 september 1963) is een Belgisch fotografe.

Biografie

Lieve Blancquaert groeide op in de gemeente Wetteren. Na haar middelbareschooltijd ging ze aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent kunst studeren. De richting kunst hield zowel film als fotografie in. Zoals ze zelf zegt, was fotografie al van kleins af haar passie en keek ze op naar fotografen als oorlogsfotograaf Tim Page.

Na haar studie is ze in Gent blijven wonen. Ze woont er samen met haar partner Nic Balthazar. Ze hebben een dochter en een zoon.

Carrière

Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze begon bij De Morgen en werkt intussen voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en ook Weekend Knack.

Ze heeft ook fotobo…Lees verder op Wikipedia