Boek
Nederlands

Halloween

Lieve Baeten (illustrator), Stefan Boonen (auteur)
+1
Halloween
×
Halloween Halloween
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Allerlei mensen vieren Halloween en verkleden zich als heks, zombie of spook. Prentenboek met gedetailleerde illustraties in zachte kleuren en een telelement. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Halloween, Tellen, Verkleden
Titel
Halloween / ill. Lieve Baeten ; tekst Stefan Boonen
Illustrator
Lieve Baeten
Auteur
Stefan Boonen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2002
[36] p. : ill.
ISBN
9789044800418

Besprekingen

Een meisje tilt een boom op, met op zijn tak een gniffelende gier en neemt die mee om Halloween te gaan vieren. Vervolgens ontmoet zij twee grijnzende pompoenen, drie vleermuizen, vier krijsende katten, vijf spoken met een stem van wind, zes zotte zombies, zeven bezemstelen, acht tuimelende trollen, negen tollende toverketels, tien woeste weerwolven, elf malle mummies en twaalf heksen. Tenslotte komen alle figuren in een helse herrie samen op een druk geïllustreerde dubbelpagina. Handzaam, oblong prentenboek dat in de vorm van een licht en luchtig geïllustreerd rijm aandacht besteedt aan de (bij)figuren die een rol spelen in het griezelige verkleedspel dat Halloween heet. Hoewel dit griezelfeest tot voor tien jaar vooral bekend was in Amerika, heeft het steeds meer bekendheid en navolging gekregen in Nederland. Het boek is een ode aan de kleurige, fantasierijke prenten van de (nu overleden) illustratrice, die ze ruim tien jaar geleden al maakte voor een Amerikaanse uitgeverij. Een tin…Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia