Boek
Nederlands

Wat doe ik ?

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Wat doe ik ?
×
Wat doe ik ? Wat doe ik ?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Prentenboek met eenvoudige tekeningen van een kind dat laat raden wat het 's morgens doet en zich daarbij achter een uitklapbare pagina verstopt. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dag en nacht, Raadsels
Titel
Wat doe ik ?
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
[12] p. : ill.
ISBN
90-448-0374-3

Besprekingen

Vierkant prentenboek met harde kaft met twee afgeronde hoeken (het binnenwerk heeft scherpe hoeken) waarin een vrolijke peuter die 's morgens opstaat, zich wast, ontbijt etc., centraal staat. Zes keer vraagt de peuter: "Wat doe ik?". Daarbij wordt een voorwerp bijv. een washandje, kleren, een haarborstel of speelgoed, op de linkerpagina afgebeeld. De rechterbladzij heeft een open te klappen verlengstuk, een soort leporello, waarin de peuter zichtbaar wordt met het antwoord op de vraag, zoals: "Ik was me, "Ik kleed mij aan", "Ik eet en ik drink". De voorwerpen en de peuter zijn op een grappige en duidelijke manier geschilderd, zwart omlijnd en in zachte tinten. Ze staan op een kleurige achtergrond met een enkele toevoeging zoals een muis of een hondje. Het papier is redelijk dik en stevig. Bruikbaar als eerste boekje om samen met peuters de vraag te stellen en achter de flap naar het antwoord te zoeken. Vanaf ca. 1 jaar. Deel uit een reeks van drie*.

Wat doe ik?

Een eenvoudig raadselboekje van Liesbet Slegers. Zij geeft met klare, kleurrijke en grappige tekeningen gestalte aan dingen die peuters vanaf achttien maanden bezighouden, zoals: 'mijn beker staat op tafel en er ligt een boterham: wat doe ik?' Je opent de flap en je ziet: 'Ik eet en ik drink. Ik vind het heel lekker.' De grote flap omslaan vraagt wel wat oefening van de peuter, maar samen lukt het.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia