Boek Nederlands

Piep, het is Pasen!

Liesbet Slegers (auteur)

Piep, het is Pasen!

Liesbet Slegers (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
In het voorjaar worden heel veel dieren geboren. De paashaas heeft het erg druk met het verstoppen van eieren, zodat de kinderen ze kunnen opzoeken. Prentenboek met eenvoudige schilderingen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Piep, het is Pasen!
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[26] p. : ill.
ISBN
9789044802825 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In de natuur gebeurt rond Pasen veel. Ook de paashaas heeft het druk met het beschilderen van eieren in vrolijke kleuren. Tegelijk met een heleboel chocolade-eieren brengt hij ze op paasochtend naar de kinderen. De kinderen zoeken eieren in de tuin en iedereen ziet er op zijn paasbest uit. Dit verhaaltje brengt eenvoudige informatie over het feest van Pasen, over de paashaas die voor eieren zorgt en over de lente. De rechterpagina van dit prentenboek in oblong formaat bevat telkens een eenvoudig schilderij met duidelijke zwarte contourlijnen. De heldere kleuren werden in een dunne laag aangebracht zodat de witte ondergrond erdoor schijnt en de penseelstreken zichtbaar zijn. De ietwat gestileerde figuren en voorwerpen zijn voor jonge kinderen heel herkenbaar. De vierregelige tekst op elke linkerbladzijde, in een fantasieletter op een wisselend gekleurde ondergrond, is een leidraad bij de prenten. Evenals in de Engelse editie*, wordt in de tekst niet meer verwezen naar de religieuze ach…Lees verder

Piep, het is Pasen!

Lang geleden leefde Jezus. Hij hield van de mensen. Met Pasen vieren we dat Jezus leeft. Rond Pasen begint ook de lente. De zon gaat weer meer schijnen en er zijn jonge blaadjes en bloemen. De dieren krijgen kleintjes en de kinderen maken paaswerkjes in de klas. Op paasochtend verstopt de paashaas beschilderde en chocolade-eieren voor de kinderen. Als zijn werk erop zit, gaat hij heel lang slapen tot volgend jaar. Zowel de christelijke betekenis van Pasen als de - algemene - tradities en gewoontes rond dit feest worden in dit prentenboek op een heel bevattelijke manier uitgebeeld en verwoord. De prenten bevatten weinig details; ze beelden gewoon uit wat de summiere tekst op de tegenoverliggende bladzijde vertelt. Een bruikbaar boekje in de peuterklas maar ook niet meer dan dat.