Boek
Nederlands

Karel onder de douche

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel onder de douche
×
Karel onder de douche Karel onder de douche

Karel onder de douche

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Na het spelen gaat Karel onder de douche met zijn kikker en zijn boot. Prentenboek met schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Hygiëne
Titel
Karel onder de douche / tekst en ill. Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2003
[26] p. : ill.
ISBN
90-5954-015-8

Besprekingen

In 1999 bracht Liesbeth Slegers een eerste reeks boekjes uit over de kleuter Karel. Het gemeenschappelijk thema van die reeks was 'beweging' (Karel ging naar school, nam het vliegtuig...). Deze nieuwe vier boekjes zijn veeleer huiselijk van setting en sluiten heel nauw aan bij de belevingswereld van peuters/kleuters, bij nieuwe zaken die zij moeten leren kennen zoals de douche, de grote wc, de kapper en een nachtmerrie (de reeks kan vanaf twee jaar genoten worden, maar de ervaringen sluiten eerder bij die van een kleuter). De boekjes spelen dus in op herkenbaarheid, en halen de emoties en kleine angsten aan die kinderen voelen bij nieuwe ervaringen: dat grote gat van de wc, de vreemde mevrouw met haar grote schaar... De prettige gevoelens domineren echter, wat geaccentueerd wordt door de vrolijke knuffels en kleuren. De tekeningen zijn verder rudimentair, kinderlijk, duidelijk, met telkens Karel als centrale figuur, en getekend op de ooghoogte van een peuter (van Karels ouders zien we…Lees verder
Na het spelen moet Karel onder de douche met zijn kikker Jop en zijn boot. Schuim, warm water en het washandje Bas, best leuk allemaal tot zijn haren uitgespoeld moeten worden. Karel brult, hij is bang. Dan lekker in de handdoek en alles is weer goed. Deze serie over de peuter Karel gaat over simpele onderwerpen en problemen die overwonnen moeten worden. Kleurige, wit omkaderde schilderijtjes op prachtig dik papier. Het kleine boekje in oblong formaat heeft twee afgeronde hoeken; ook de hoeken van de kaft zijn afgerond. Herkenning voor veel peuters en daarom geschikt om aan de hand van de platen en de eenvoudige tekst te praten met het kind. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van vier*.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia