Boek
Nederlands

Ik en mijn auto's

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Ik en mijn auto's
×
Ik en mijn auto's Ik en mijn auto's

Ik en mijn auto's

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Zie je mijn auto, en die limousine met een prinses erin? Er zijn ook voertuigen die helpen bij ongelukken of op de bouwplaats. En natuurlijk zijn er ook auto’s om mee te racen! Vierkant prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties waarin een jongetje (ik-figuur) vertelt over allerlei soorten voertuigen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Ik en mijn auto's / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[58] p. : ill.
ISBN
9789044831535 (hardback)

Besprekingen

Kleine auto’s, bussen, jeeps, campers, ijskarretjes, brandweerwagens, politieauto’s. racewagens. Je kunt het zo gek niet bedenken, alle bekende soorten auto’s komen aan bod in dit kleine prentenboekje met zachte kaft. Op de linkerpagina's staat het model getekend waar het om gaat. Onder de afbeelding staat steeds een korte tekst. Op de rechterpagina zien we dezelfde auto opnieuw maar dan met passagiers erin. De tekeningen in dikke zwarte lijnen zijn afgebeeld in primaire kleuren op een witte achtergrond. Het boekje maakt daardoor een vrolijke, frisse indruk. Jammer dat er geen verhaal aan dit boekje verbonden is, maar veel peuters zullen de plaatjes van al die soorten auto’s geweldig vinden. In dezelfde opzet verschenen al diverse prentenboeken, waaronder 'Ik en de wilde dieren'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia