Boek
Nederlands

Herfstblaadjes

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Herfstblaadjes
×
Herfstblaadjes Herfstblaadjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een peuter (ik-figuur) gaat wandelen in de regen en laat zien wat voor mooie dingen je kunt tegenkomen in de herfst. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Herfstblaadjes
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[12] p. : ill.
ISBN
9789044815863 (hardback)

Besprekingen

Een vierkant hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken over de herfst, waarbij kleding, regen en paraplu, vallende blaadjes, eekhoorn, paddenstoelen en slakken aan de orde komen. De observaties worden gedaan door een jongen/meisje, beschreven in de ik-vorm. De tekst is eenvoudig en gedrukt in een geschreven letter, waarbij de belangrijkste woorden vetgedrukt zijn. De paginagrote illustraties zijn afgebeeld op de rechterpagina op een witte ondergrond; op de linkerpagina staat de tekst met daarbij een kleinere afbeelding. De illustraties zijn vrolijk gekleurd en bevatten weinig details. De opzet van het boekje en de afbeeldingen lijken op de Dick Bruna-boekjes over Nijntje. Een leuk en herkenbaar boekje om samen te bekijken en te bespreken. In dezelfde uitvoering verschenen eerder deeltjes over lente en zomer en nu ook 'Wintersneeuw'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia