Boek
Nederlands

Elke dag opnieuw : het grote rituelenboek van Karel

Liesbet Slegers (auteur)

Elke dag opnieuw : het grote rituelenboek van Karel

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Karel doet elke dag een aantal dingen hetzelfde: opstaan en zich aankleden, op het potje gaan, tanden poetsen, eten, zich wassen en slapengaan. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Dagelijks leven
Titel
Elke dag opnieuw : het grote rituelenboek van Karel
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[50] p. : ill.
ISBN
9789044812619 (hardback)

Besprekingen

Voor de kleine Karel is een aantal bezigheden elke dag dezelfde: opstaan en zich aankleden, op het potje gaan, tanden poetsen, eten, zich wassen en slapengaan. Het verhaal begint bij het ochtendritueel en eindigt bij het vertrouwde bedritueel. Er zijn zes thema's, met eerst een introductie met een versje of liedje erbij en een passende afbeelding met knuffels. Op een speelse manier volgen daarna de bezigheden van Karel, die al heel wat zelf kan. Bij een aantal pagina's met losse voorwerpen horen vragen die aanzetten tot nadenken, zoeken en kiezen. De bladspiegel is gevarieerd en aantrekkelijk door het levendige kleurgebruik. De geschilderde prenten met grove borstelstreken en stevige, zwarte contourlijnen zijn overzichtelijk. Karel is een charmante peuter - bekend van eerdere verhalen, zoals 'Karel gaat naar de bibliotheek', 'Karel en Kaatje' en 'Karel helpt papa' - die vooral in de mimiek expressief overkomt. Af en toe is er gewerkt met collages van stofjes. Enkele (kwetsbare) flapje…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia