Boek
Nederlands

Daan samen met mama en papa

Liesbet Slegers (auteur)

Daan samen met mama en papa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Peuter Daan (ik-figuur) maakt met zijn papa, mama en grote broer Rune leuke dingen mee: stoeien in het grote bed, spetteren in bad, samen inkopen doen en eten. Prentenboek met paginagrote kleurrijke en expressieve illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Daan samen met mama en papa
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[17] p. : ill.
ISBN
9789044808742

Besprekingen

Liesbet Slegers is een vaste waarde binnen de bekende 'Clavis peuter'-reeks. Met haar duidelijke lijnen, felle kleuren en herkenbare thema's volgt deze illustratrice naadloos de conventies van de peuterliteratuur. De ouders en kinderen die ze afbeeldt, zijn eigentijds genoeg om aan te spreken en universeel genoeg om nog even mee te gaan. Het is duidelijk dat de 'Clavis peuter'-reeks een commercieel product is, dat mikt op veiligheid, vertedering en herkenbaarheid. De teksten in de boeken van Liesbet Slegers zijn duidelijk ondergeschikt aan de illustraties: ze zijn vooral beschrijvend of imiteren de kindertaal, lezen vrij stroef, en hebben zelden een originele pointe. Daan samen met mama en papa (broertje Rune wordt in de titel even vergeten) beschrijft de alledaagse belevenissen van Daan, die onder het dekbed speelt met mama, in bad gaat met papa, mee boodschappen doet enz. Aan het eind blijkt dat het boekje uitgegeven is met de steun van Nutricia/Olvarit, een babymerk dat "pos…Lees verder
Daan maakt samen met zijn mama en papa en grote broer Rune leuke momenten mee en hij geniet ervan, zoals stoeien in het grote bed, spetteren in bad, samen inkopen doen en eten. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Nutricia Olvarit en is gebaseerd op tips van ouders over mooie gezinsmomenten. Over zeven dubbele pagina’s zijn deze activiteiten uitgebeeld in royaal opgezette, zwart omlijnde en kleurrijke schilderingen. Door de duidelijke belijning en de kinderlijke expressie zijn ze zeer herkenbaar. De kleine blokjes eenvoudige, begrijpelijke tekst, geschreven vanuit het perspectief van Daan, ondersteunen de illustraties. Achter in het boek staan tips over positief ouderschap, want 'kinderen opvoeden is bijzonder leuk, maar soms kun je eraan twijfelen of je het wel goed doet.' Vierkant prentenboekje met stevige pagina's met twee afgeronde hoeken. Een knus, toegankelijk en herkenbaar boekje voor kleintjes vanaf ca. 2 jaar, aansluitend op hun leefwereld. Genoemde advieslijnen zijn B…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia