Boek
Nederlands

Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst

Lieneke Dijkzeul (auteur), Doesjka Bramlage (illustrator)
+1
Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst
×
Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst

Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Keerdruk met verhalen over Moffel en Piertje die van alles beleven inde sinterklaas- en kersttijd. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Moffel en Piertje vieren sinterklaas ; Moffel en Piertje vieren kerst
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Doesjka Bramlage
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2013
56, 56 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789047705079 (hardback)

Besprekingen

Moffel en Piertje zijn in Nederland bekend door het televisieprogramma Koekeloere. Moffel is een mol en Piertje is een regenworm. Samen delen ze een hol onder de grond. Het zijn vrienden door dik en dun. Eerder verschenen hun avonturen al in Moffel en Piertje en Moffel en Piertje durven alles. Het voorleesboek Moffel en Piertje vieren sinterklaas/Moffel en Piertje vieren kerst van Lieneke Dijkzeul is een omkeerboek speciaal voor de feestdagen. Het heeft twee voorkanten. Aan de ene kant vieren Moffel en Piertje Sinterklaas. Draaien we het boek om, dan vieren de vrienden kerst.
In het Sintboek zijn Moffel en Piertje vooral uit op leuke cadeautjes. Ook hun vriend Arie, een wat sullige vogel met lange poten en een grote bek, wacht vol ongeduld op de komst van de heilige man. Arie legt echter een stuk pizza klaar voor de schimmel van Sinterklaas en zingt een zelfbedacht liedje. Daar kan Sint duidelijk niet om lachen en de volgende dag merkt Arie tot zijn on…Lees verder
Korte en langere getitelde voorleesverhalen over de spontane en nieuwsgierige mol Moffel en zijn nuchter hartsvriendinnetje regenworm Piertje, bekend van twee eerdere verhalenbundels en jarenlang te bewonderen op school-tv. Sfeervol omkeerboek voor de feestdagen; de ene helft bevat sinterklaasverhalen, draai je het boek om dan vindt je kerstverhalen. Lieve, grappige, sociaal voelende en inleefbare verhaaltjes geschreven in vooral enkelvoudige zinnetjes, met veel levendige dialoog. Prettig leesbaar schreefloos lettertype en een rustige bladspiegel. Fraaie duidelijke paginagrote illustraties in warme tinten en gemengde technieken completeren de tekst, gedrukt op stevig matglanzend wit papier. Aantrekkelijke gebonden uitgave met frisse binnenplatten en zowel een knus sinterklaasomslag als – na omdraaien – een winters kersttafereel. Fijn voorleesboek voor groep een en twee en voor huiselijk gebruik, vanaf ca. 4 jaar.

Moffel en Piertje vieren Sinterklaas / Moffel en Piertje vieren Kerst

Moffel (een nieuwsgierige mol) en zijn vriendinnetje Piertje (een nuchtere regenworm) zijn al jarenlang beroemd door hun belevenissen op School-Tv (Nederland). Dit nieuwe prentenboek van Lieneke Dijkzeul is de derde verhalenbundel over het vrolijke duo. Het is een omkeerboek: aan de ene kant lees je hun avonturen in de periode rond Sinterklaas en wanneer je het boek omkeert, verneem je wat ze allemaal uitspoken tijdens de kersttijd. De teksten zijn eenvoudig en ook ideaal van lengte. Vooral de dialogen zijn grappig, echt op kindermaat. De illustraties van Doesjka Bramlage roepen de sfeer van de gezellige eindejaarstijd goed op.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia