Boek
Nederlands

Het boek van Pol

Lieneke Dijkzeul (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
Pol maakt een boek. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Het boek van Pol / Lieneke Dijkzeul ; met tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2002
[17] p. : ill.
ISBN
90-276-4594-9

Besprekingen

Pol bezoekt de dierentuin met zijn ouders en werkt ondertussen aan dit boekje. Eerste leesboekje, waarvan de tekst en illustraties zijn gevat in een zachtpaars kader. De tekst is in het wit van de afbeelding gedrukt en beslaat ± een kwart van de bladzijde. De zinnen zijn enkelvoudig en beginnen niet met een hoofdletter, de woorden zijn eenlettergrepig. Er worden verschillende leestekens gebruikt zoals punten, komma's, vraag- en uitroeptekens. Het verhaal is binnen de mogelijkheden aardig, met een grapje, een filosofietje, een vondst. Hier en daar is de tekst ritmisch en op rijm. De illustraties zijn sterk neergezet: goede vormgeving en een zware omlijning van de figuren. Om zelf te lezen na ca. 13 weken.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia

Suggesties