Boek
Nederlands

Lang leve Klein Konijn

Lida Dijkstra (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein Konijn is drie jaar geworden. Hij is heel blij als hij een prachtige rode fiets cadeau krijgt. Op een onbewaakt moment rijdt hij ermee de straat op. Als dat maar goed gaat… Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
Rijmvertellingen, prentenboeken
Titel
Lang leve Klein Konijn
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789020682137 (hardback)

Besprekingen

Klein Konijn is jarig en blij verrast wanneer de visite voor hem een fietsje meebrengt. Op een onbewaakt moment gaat de driejarige ermee de straat op. Daar creëert hij grote chaos, zo rijdt hij bijna een nijlpaardmoeder op haar bakfiets en een schilderende olifant op zijn ladder omver. Klein vierkant prentenboek met gedetailleerde illustraties in frisse kleuren over enkele en dubbele pagina's. Ondanks de witte achtergronden en dunne zwarte contourlijnen kan de herkenbaarheid soms moeilijk zijn vanwege de overlappingen en de wirwar aan oren en juichende armen. Een leuke bijrol is weggelegd voor de energieke lappenpop van Klein Konijn die in elke prent te zien is: juichend, rennend, hangend aan een vlaggenlijn en uiteindelijk slapend bij Klein Konijn in bed. De vierregelige tekstblokken hebben eenvoudig eindrijm (abcc). In dezelfde opzet verscheen ook 'Klein Konijn wil met de trein'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties