Boek
Nederlands

Klein Konijn wil met de trein

Lida Dijkstra (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein Konijn gaat met mama naar de verjaardag van opa Ko. Klein Konijn wil graag met de trein, maar die heeft vertraging. Misschien kunnen ze met de bus, of een tractor, boot of helikopter? Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
Rijmvertellingen, prentenboeken
Titel
Klein Konijn wil met de trein
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789020682144 (hardback)

Besprekingen

Klein Konijn gaat met moeder naar de verjaardag van opa Ko. Omdat de trein vertraging heeft, moeten ze met de bus, die pech onderweg krijgt. De reis wordt voortgezet met andere vervoermiddelen (tractor, motor, zeilboot, helikopter), waarmee telkens weer iets aan de hand is. Uiteindelijk komen ze bij opa aan. De reis was leuk, maar morgen wil Klein Konijn toch liever reizen met de trein. Klein vierkant prentenboek met een verhaal op rijm (abcc) met kleurrijke illustraties die meer laten zien dan er verteld wordt. Dat nodigt uit tot goed kijken en het stellen van vragen. Klein Konijn vertoont echt, voor de kleine luisteraar herkenbaar peutergedrag. Verscheen samen met ‘Lang leve Klein Konijn’*. Aantrekkelijk peuterboekje dat zich prettig laat voorlezen en dat interactief ingezet kan worden. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties