Boek
Nederlands

Blij met mij

Leo Timmers (auteur)

Blij met mij

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Thomas droomt over een aantal dieren die hij wel zou willen zijn, maar telkens ziet hij ook een nadeel;uiteindelijk is hij blij met zichzelf. Prentenboek met fantasietekeningen in fraaie kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Fantaseren
Titel
Blij met mij
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1999
[36] p. : ill.
ISBN
90-6822-679-7 9789068226799 (hardback)

Besprekingen

Voordat Thomas gaat slapen leest hij in z'n dierenboek. Als hij in slaap valt, droomt hij over een aantal dieren die hij wel zou willen zijn. Prentenboek met als moraal: 'wees tevreden met wie je bent'. Per dubbele pagina komt een dier aan bod (zes in totaal). Op de eerste pagina komt het 'voordeel' van het dier aan bod en op de volgende het 'nadeel', dat altijd eindigt met "Nee, dan ben ik liever...". Uiteindelijk is hij blij met zichzelf als hij de volgende morgen wakker wordt. Elke linkerpagina bevat ca. vier à vijf regels tekst in een grote letter. De naam van een nieuw dier is groot en vet gedrukt. De illustraties op de rechterpagina zijn kleurrijk en niet realistisch. Komisch is dat in elk dier duidelijk het gezicht van Thomas te herkennen is; zowel qua uitdrukking als vanwege de rode cap die hij draagt als hij gaat slapen. Grappig prentenboek over een voor kinderen vanaf ca. 4 jaar zeer herkenbaar onderwerp, waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator.

Leven

Door zijn dyslexie las Timmers tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele stijl is het resultaat van een langdurig proces van wikken en wegen en verschillend…Lees verder op Wikipedia