Boek
Nederlands

Is het erg om onzeker te zijn? : aantekeningen uit mijn eerste jaar als student

Lena Dunham (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler), Lucie Schaap (vertaler)

Is het erg om onzeker te zijn? : aantekeningen uit mijn eerste jaar als student

Dagboek van het eerste jaar op de universiteit van de Amerikaanse auteur-actrice.
Titel
Is het erg om onzeker te zijn? : aantekeningen uit mijn eerste jaar als student
Auteur
Lena Dunham
Vertaler
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Is it evil not to be sure?
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2017
59 p.
ISBN
9789029091916 (hardback)

Besprekingen

Per toeval trof de auteur op een oude harde schijf haar dagboek van haar eerste jaar op de universiteit aan, bestaande uit zeer korte aantekeningen. Het zijn gedachten, zinssneden, de tekst leest bijna als een gedicht met hier en daar een column. De auteur geeft aan dat het geheel ingekort is, maar niet geredigeerd. Dat blijkt onder meer uit het nauwelijks gebruiken van hoofdletters en interpunctie. Enkele voorbeelden: 25-12-2005 ze vindt zichzelf mooier dan ze is. 3-2-2006 mijn vroegere therapeut noemde dit gevoel het snelle langzaamaan. 15-2-2006 een droge tong is het allerergste gevoel dat er is. Over ontluikende seksualiteit en andere gevoelens. De Amerikaanse Lena Dunham is bekend door onder andere de HBO tv-serie 'Girls', waarin ze de rol vertolkt van hoofdrolspeelster Hannah Horvath. Tijdens de Golden Globe Award 2013 won ze de prijs voor beste actrice in een komische serie. Van haar autobiografische boek ‘Not that kind of girl’* verscheen de Nederlandse vertaling in 2014.

Over Lena Dunham

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Lena Dunham (New York, 13 mei 1986) is een Amerikaans actrice, filmproducent, filmregisseur, schrijver en scenarioschrijver.

Biografie

Dunham is de dochter van kunstschilder Carroll Dunham en fotografe Laurie Simmons. Ze groeide op met haar ouders en jongere zuster Grace in New York. In 2008 behaalde ze haar bachelor in het creatief schrijven op de Oberlin College. In 2009 schreef en regisseerde ze haar eerste langspeelfilm, Creative Nonfiction, waar ze zelf in speelde en ook haar zuster Grace een rol in had. In 2010 schreef en regisseerde ze haar tweede film, Tiny Furniture, waarin ditmaal naast haarzelf en haar zuster, ook haar moeder in te zien was.

Vanaf 2012 is ze te zien in de HBO-televisieserie Girls waarin ze de hoofdrol vertolkt van Hannah Horvath. Ze is de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Tijdens de 70e Golden Globe Awards in 2013 won ze de trofee voor beste komische serie alsoo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties