Titel
Girls. Season 6 / created by Lena Dunham
Scenarist
Lena Dunham
Acteur
Allison Williams 1988- Jemima Kirke Zosia Mamet Adam Driver 1983- Alex Karpovsky
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
10 x 30 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools, Engels voor slechthorenden
EAN
5051889597469

Besprekingen

Zesde en laatste seizoen van de HBO-comedy over Hannah Helene Horvath (Lena Dunham) en haar vriendinnen in New York. Geen van hen voldoet aan de Hollywoodstandaard en ze modderen op realistische wijze met hun leven, werk, relaties, seks, hoop, vrees en het vinden van een levensbestemming. Hoofdrolspeler Lena Dunham is ook schrijver en producent van de serie. die vanaf het begin een groot succes was. Romy van der Poel (NRC 14-4-'17) somt de succesfactoren van de serie op: 'Hannah is niet alleen grappig en gevat, maar ook, vanaf moment één, een onuitstaanbare en onaangepaste narcist.' Ook prijst zij de satire, het herkenbare wereldbeeld en het onaangepaste personage van Dunham. De serie kreeg veel prijzen, waaronder Golden Globes, DGA-awards, Emmy's en People's Choice Awards.

Over Lena Dunham

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Lena Dunham (New York, 13 mei 1986) is een Amerikaans actrice, filmproducent, filmregisseur, schrijver en scenarioschrijver.

Biografie

Dunham is de dochter van kunstschilder Carroll Dunham en fotografe Laurie Simmons. Ze groeide op met haar ouders en jongere zuster Grace in New York. In 2008 behaalde ze haar bachelor in het creatief schrijven op de Oberlin College. In 2009 schreef en regisseerde ze haar eerste langspeelfilm, Creative Nonfiction, waar ze zelf in speelde en ook haar zuster Grace een rol in had. In 2010 schreef en regisseerde ze haar tweede film, Tiny Furniture, waarin ditmaal naast haarzelf en haar zuster, ook haar moeder in te zien was.

Vanaf 2012 is ze te zien in de HBO-televisieserie Girls waarin ze de hoofdrol vertolkt van Hannah Horvath. Ze is de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Tijdens de 70e Golden Globe Awards in 2013 won ze de trofee voor beste komische serie alsoo…Lees verder op Wikipedia