Boek
Nederlands

En mijn gedachten kleurden rood : leven na een hersenbloeding

Lena De Nil (auteur)

En mijn gedachten kleurden rood : leven na een hersenbloeding

Een vrouw die een hersenbloeding heeft gehad, beschrijft hoe zij de periode na de coma in het ziekenhuis heeft beleefd.
Onderwerp
Beroerten
Titel
En mijn gedachten kleurden rood : leven na een hersenbloeding
Auteur
Lena De Nil
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2001
85 p.
ISBN
90-5826-145-X

Besprekingen

Een zware hersenbloeding veranderde het leven van Lena de Nil van het ene ogenblik op het andere. Zij vond echter de moed en kracht om te vechten en grotendeels te herstellen. Dit openhartige en aangrijpende boek getuigt van haar moed en doorzettingsvermogen tijdens deze lijdensweg. Door haar verhaal naar buiten te brengen wil zij anderen hoop geven dat herstel mogelijk is en voor zichzelf bleek het schrijven van dit boek een vorm van zelftherapie.

Alles begon op 21 oktober 1999 met vage hoofdpijn, die echter heel snel omsloeg in hevige pijn met zelfs verlammingsverschijnselen en bewustzijnsverlies. Via verhalen van haar familieleden kon de auteur zich achteraf beetje bij beetje een beeld vormen van wat er zich precies had afgespeeld. Getroffen door een hersenbloeding werd zij in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Een neurochirurg voerde meteen een ingrijpende operatie uit om de bloeding te stoppen en de hersenen te draineren. Ze zweefde ergens tussen leven en dood en had o…Lees verder
In dit boek doet een patiënte verslag van haar leven na een hersenbloeding. Na een operatie ligt zij vijf weken in coma. Zij overleeft het ondanks de slechte prognose. In het boek doet zij verslag van haar opname in het ziekenhuis en de periode van revalidatie. Zij beschrijft haar langzame vooruitgang en soms weer de terugval. Het boek is bedoeld voor patiënten die net als de auteur een hersenbloeding hebben gehad. Voor deze groep is het boek zeker aan te bevelen.