Boek
Nederlands

Zwijgend graf

Leighton Gage (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
In de bossen aan de rand van São Paulo wordt een verborgen massagraf gevonden met daarin dertig lijken, waaronder vierentwintig kinderen. Als een forensisch onderzoeksteam ontdekt dat ze allemaal een orgaan missen, vreest het hoofd van de federale politie dat geruchten over een satanische cultus invloed zullen hebben op de toeristische industrie van het land. Daarom stuurt hij Mario Silva erop af
Titel
Zwijgend graf
Auteur
Leighton Gage
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Buried strangers
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2011
287 p.
ISBN
9789061126461 (paperback)

Besprekingen

Leighton Gage was zeer succesvol in de reclamewereld. Hij won meer dan 120 prijzen voor verschillende advertentiecampagnes. Als geboren Amerikaan woonde hij onder andere in Nederland, Duitsland, Engeland en Australië. Tegenwoordig woont hij in Brazilië en is hij thrillerauteur. In 2008 verscheen Gage’s eerste thriller, Blood of the Wicked. De opvolger, Buried Strangers, verscheen een jaar later en dit boek is nu ook in het Nederlands vertaald als Zwijgend graf.
De boeken van Gage draaien allemaal om hoofdinspecteur Mario Silva. In Zwijgend graf krijgt hij te maken met een massagraf dat in het regenwoud even buiten São Paulo ontdekt is. In eerste instantie denken Silva en zijn collega’s aan rituele moorden, maar als snel rijst het vermoeden dat de slachtoffers zijn vermoord om hun organen te kunnen transplanteren. Er volgt een zoektocht naar de daders, waarbij ook mensensmokkelaars een rol blijken te spelen.
Ondanks het nogal lugubere onderwerp duu…Lees verder
In een bos aan de rand van Sao Paulo wordt een massagraf gevonden. Uit alle lijken blijkt het hart verwijderd. Hoofdinspecteur Mario Silva onderzoekt de zaak, waarbij hij stuit op corruptie, ontvoeringen. In dit boek is een aantal authentieke feiten gebruikt, zoals nazi-arts Mengele die naar Brazilië vluchtte, de vrijwel uitgeroeide inheemse Braziliaanse bevolking, de vele sektes in dit land en de aanhoudende geruchten over moorden ten behoeve van orgaandiefstal. De auteur, in 1942 geboren in de Verenigde Staten, woonde geruime tijd in Sao Paulo (overigens ook een jaar of vijf in Nederland). Hij heeft een prettige schrijfstijl, het verhaal leest lekker weg. Tweede deel rond Silva na 'Kwaad bloed'*. Normale druk.

Over Leighton Gage

Leighton David Gage (Rahway, 13 mei 1942 – Miami, 26 juli 2013) was een Amerikaans thrillerauteur van voornamelijk detectiveromans. Zijn inspiratie om te schrijven ontstond na een verblijf van meer dan 20 jaar in São Paulo, Brazilië, waar hij zich onderdompelde in de Braziliaanse cultuur. Terugkerende onderwerpen in zijn romans waren de problemen die zich op dat moment in Brazilië afspeelden.

Biografie

Hij werd geboren in Rahway, New Jersey, in de Verenigde Staten, maar woonde gedurende langere perioden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Australië, Argentinië en Brazilië. Hij sprak naast Engels ook Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Portugees. Voorafgaand aan zijn literaire carrière was Gage creative director bij een groot reclamebureau. Hij won meer dan 120 reclameprijzen en maakte deel uit van de jury van o.a. het Lions Festival in Cannes, de Art Director's Club van New York, de Clio Awards, en de Austra…Lees verder op Wikipedia