Boek
Nederlands

Winterpret

Leen Van Durme (auteur)
+1
Winterpret
×
Winterpret Winterpret
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Pingui͏̈n speelt lekker in de sneeuw. Ook Eekhoorn, Gans en de drie Eendjes doen mee tot het avond wordt. Oblong prentenboek met grappige illustraties en verspringende bladzijden. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sneeuw, Dieren, Winter
Titel
Winterpret
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789044813609 (hardback)

Besprekingen

Het sneeuwt en Pinguïn gaat lekker sleeën. Dan komt hij Eekhoorn tegen en samen besluiten ze sneeuwballen te gaan gooien. Gans is lekker aan het snowboarden en gaat achter Eekhoorn en Pinguïn aan. De drie Eendjes komen eraan op hun ski’s. Met z’n allen spelen ze heerlijk in de sneeuw tot het avond wordt. Dit prentenboek in oblong formaat valt niet op door het verhaaltje, maar wel door de vormgeving. De eerste vier kartonnen bladzijden worden per pagina steeds iets breder en vormen zo samen het omslag. De tekeningen zijn uitgevoerd in pasteltinten en vertonen grappig getekende dieren; ze beslaan steeds de hele pagina. De tekst die in de illustraties staat gedrukt, heeft door steeds terugkerende elementen een repeterend effect. Aardig boekje dat kort kan bijdragen aan de winterpret. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen