Boek
Nederlands

Sokjes aan

Leen Van Durme (auteur)
+1
Sokjes aan
×
Sokjes aan Sokjes aan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Muis Mo moet zich 's ochtends aankleden. Dat is nog best lastig. Welke kleren zal hij kiezen en wat moet hij eerst aantrekken? Gelukkig helpt zijn vriendje Miro hem. Vierkant prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en uitklappagina's. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleding, Sneeuw
Titel
Sokjes aan
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789044818543 (hardback)

Besprekingen

Als Muis Mo ’s ochtends wakker wordt, moet hij zich aankleden. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Hij moet kiezen welk ondergoed hij aandoet, welke trui, welke broek en niet te vergeten een jas, muts, sokken en schoenen. Gelukkig wordt hij geholpen door zijn goede vriend Miro, de meeuw. Dit prentenboekje bevat een eenvoudig verhaal met weinig tekst (een of twee regels per pagina, waarbij de namen van Mo en Miro in een handgeschreven letter zijn gedrukt) maar met des te meer illustraties. Alle rechterpagina's zijn uitklappagina’s, waarop aan de voorkant steeds verschillende kledingstukken te zien zijn waaruit Mo kan kiezen. Klap je de bladzijde open dan zie je welke kleding hij heeft aangetrokken. De illustraties zijn in zwarte lijnen neergezet en met primaire kleuren ingevuld. Een eenvoudig boekje waarvan de peuter toch veel kan leren: kleuren, benoemen van kledingstukken en zelfs tellen. Over Mo & Miro verscheen onlangs 'Beentjes strekken'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen

Suggesties