In Florida, eind jaren 1960, onderzoeken twee journalisten de zaak van een ter dood veroordeelde moordenaar, die misschien onschuldig is.
Onderwerp
Doodstraf
Titel
The paperboy
Regisseur
Lee Daniels
Naar het werk van
Pete Dexter
Acteur
Matthew McConaughey Zac Efron 1987- John Cusack Nicole Kidman
Componist
Mario Grigorov
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045235239

Besprekingen

De derde film van Lee Daniels (Precious; Shadowboxer) is losjes gebaseerd op het boek van Pete Dexter (1995). In de hoofdrollen bekende namen: Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Zac Efron, John Cusack en David Oyelowo. In Florida, eind jaren 1960, onderzoeken twee journalisten, de blanke Ward en de zwarte Yardley, de zaak van een ter dood veroordeelde moordenaar, die misschien onschuldig is. Ze zijn op het spoor gebracht van deze zaak door Charlotte, een vrouw met een erotische obsessie voor de gevangenen in 'death row' waarmee ze correspondeert. Jack, de jongere broer van Ward, raakt helemaal in de ban van deze 'femme fatale'. De recensenten reageren wisselend. Jann Ruyters (Trouw 8-11-'12) geeft 1 ster (van 5) voor een warrig verhaal. Berend Jan Bockting (Volkskrant 8-11-'12) vindt het verhaal rommelig en richtingloos, maar ziet wel 'sterke op zichzelf staande momenten'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-11-'12) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) Geen lichte kost (...) geen aangename film,…Lees verder

Over Lee Daniels

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tomdog

Lee Daniels (Philadelphia, 24 december 1959) is een Amerikaans film- en televisieregisseur, producent en scenarioschrijver.

Biografie

Lee Daniels werd in 1959 geboren in Philadelphia (Pennsylvania) als Leonardo Daniels, de zoon van William Daniels en Clara Watson. Zijn vader was een politieagent, die in 1975 buiten zijn diensturen werd doodgeschoten in een bar. Daniels omschreef zijn vader als een gewelddadige man die de homoseksualiteit van zijn zoon niet accepteerde. Daniels heeft vijf broers en zussen. Zijn jongere zus, Leah Daniels Butler, is een casting-director die regelmatig met hem samenwerkt.

Daniels studeerde achtereenvolgens aan Radnor High School en Lindenwood University (in St. Charles (Missouri)). Hij maakte zijn universitaire studies niet af en verhuisde omstreeks 1980 naar Hollywood, waar hij zijn voornaam veranderde in Lee. Daar werkte hij aanvankelijk als receptionist in een agentschap voor verpleegkundi…Lees verder op Wikipedia