Boek
Nederlands

De zwarte kamer van Skwar

Leander Hanssen (auteur), Caryl Strzelecki (illustrator)
+1
De zwarte kamer van Skwar
×
De zwarte kamer van Skwar De zwarte kamer van Skwar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Slotdeel van een vierluik dat speelt in de wereld van de Bajka. Een groepje kinderen beleeft huiveringwekkende avonturen in het land Podzagoera, waar de wrede heer Skwar de scepter zwaait. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De zwarte kamer van Skwar / Leander Hanssen ; naar een idee van en geïll. door Caryl Strzelecki
Auteur
Leander Hanssen
Illustrator
Caryl Strzelecki
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
265 p. : ill.
ISBN
9789044807882

Besprekingen

Het laatste deel in een vierluik* dat in 2004 startte met 'De maanspiegel', gevolgd door 'De Stad van As' (2005) en 'De Bajkakoning' (2006). De delen zijn niet los van elkaar te lezen. Dit vierde deel begint met een korte samenvatting van het voorafgaande: een groepje kinderen krijgt te maken met gebeurtenissen in Podzagoera, een land ergens in de Karpaten. Dit land, waar de wrede tiran Skwar de scepter zwaait, wordt geregeerd door bedreiging en angst. Ook in dit deel zijn de confrontaties met het bewind hard. Emiel valt in handen van de geheime politie; Luna komt terecht bij de Bajka. Het verhaal kent niet echt een hoofdpersoon, wat de identificatie bemoeilijkt. Het speelt in een fantasiewereld die wordt bevolkt door vreemde wezens. Met zwart-witte, stripachtige potloodillustraties die de sfeer goed weergeven. Voor fantasy-liefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

Over Leander Hanssen

Leander Hanssen Sr. (Hechtel, 18 oktober 1954) is een Vlaamse schrijver van jeugdboeken. Hij is vooral bekend door het Bajka-kwartet, dat hij samen met de tekenaar Caryl Strzelecki maakte.

Hanssen studeerde Germaanse filologie in Brussel en publiceerde twee dichtbundels en verschillende verhalen in literaire tijdschriften. "De maanspiegel" (2004) was zijn debuut als jeugdboekenschrijver. Het boek won meteen de "Lees 1 7-prijs". Het is het eerste deel van een vierdelig epos over de Bajka. Hierna verschenen nog "De Stad van As" (2005) "De Bajkakoning" (2006) en "De zwarte kamer van Skwar" (2007). De boeken worden vooral gelezen door kinderen van 9 tot 12 jaar.

Niet te verwarren met Leander Hanssen Jr, zijn zoon, die filmregisseur is.

De Bajka-boeken

De Bajka zijn een dwergvolk dat in het fictieve Oost-Europese land Podzagoera woont, in de Karpaten. Het zijn schuwe wezentjes en ze leven verborgen. Toch is profes…Lees verder op Wikipedia