Boek
Nederlands

De Bajkakoning

Leander Hanssen (auteur), Caryl Strzelecki (illustrator)
+1
De Bajkakoning
×
De Bajkakoning De Bajkakoning
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De Nedznik overvallen de Bajka en ontvoeren de prinses. Een aantal Bajka weet te ontsnappen. Kunnen zij de prinses redden? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De Bajkakoning
Auteur
Leander Hanssen
Illustrator
Caryl Strzelecki
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
295 p. : ill.
ISBN
9789044805451

Besprekingen

De Bajka worden overmeesterd door de Nedznik, die de prinses gevangen nemen. Enkele dappere Bajkajongens weten te ontkomen en met list en geluk en hulp van mensen die van hun bestaan weten, lukt het om de prinses te bevrijden. Derde deel* in een vierluik over de lotgevallen van het Bajkavolk in de Karpaten. Voor in het boek wordt beschreven wat er vooraf ging aan dit verhaal. Rode draad zijn de avonturen van de Bajkajongens, onderbroken door de stappen die de mensen ondernemen om hen te hulp te komen en door de gebeurtenissen bij de tiran die wreed heerst over het gebied. Soms worden delen samengevat als in een geïllustreerd geschiedenisboek. Het verhaal toont verwantschap met andere verhalen die in fantasiewerelden spelen door de vreemde wezens, namen en technologieën die gebruikt worden om te overleven. Duidelijke druk, ruime bladspiegel. Het boek bevat veel zwart-witte, stripachtige potloodillustraties die de sfeer goed weergeven en nog veel aan de verbeelding overlaten. Vanaf ca. …Lees verder

Over Leander Hanssen

Leander Hanssen Sr. (Hechtel, 18 oktober 1954) is een Vlaamse schrijver van jeugdboeken. Hij is vooral bekend door het Bajka-kwartet, dat hij samen met de tekenaar Caryl Strzelecki maakte.

Hanssen studeerde Germaanse filologie in Brussel en publiceerde twee dichtbundels en verschillende verhalen in literaire tijdschriften. "De maanspiegel" (2004) was zijn debuut als jeugdboekenschrijver. Het boek won meteen de "Lees 1 7-prijs". Het is het eerste deel van een vierdelig epos over de Bajka. Hierna verschenen nog "De Stad van As" (2005) "De Bajkakoning" (2006) en "De zwarte kamer van Skwar" (2007). De boeken worden vooral gelezen door kinderen van 9 tot 12 jaar.

Niet te verwarren met Leander Hanssen Jr, zijn zoon, die filmregisseur is.

De Bajka-boeken

De Bajka zijn een dwergvolk dat in het fictieve Oost-Europese land Podzagoera woont, in de Karpaten. Het zijn schuwe wezentjes en ze leven verborgen. Toch is profes…Lees verder op Wikipedia