Als tennister Charlotte Silver zwaar geblesseerd raakt, neemt ze tot ieders verbazing de brute coach Todd Feltners in de arm die haar omvormt tot een stoere, harde speelster.
Extra onderwerp
CHI, ROM, jetset, tennis
Titel
Love game
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The singles game
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
348 p.
ISBN
9789022576885 (paperback)

Besprekingen

Charlotte 'Charlie' Silver is een tennisster die al een paar jaar met redelijk succes meedraait in het professionele tenniscircuit. Tijdens haar eerste wedstrijd op Wimbledon Centre Court slaat het noodlot toe en raakt ze zwaar geblesseerd. Haar team adviseert haar om te stoppen, maar tot ieders verbazing besluit ze om de brute coach Todd Feltners in de arm te nemen. Het roer gaat drastisch om en onder zijn leiding wordt de zachtaardige Charlie omgevormd tot een stoere en harde speelster waarbij alleen de winst telt. Todd’s strenge regime werpt zijn vruchten af want ze stijgt steeds verder op de wereldranglijst. Maar is de nieuwe Charlie wel wie ze wil zijn? Lauren Weisberger (1977) werd beroemd met het uitstekende 'De duivel draagt Prada'. Het lijkt bijna of ze dezelfde formule nu ook op tennis toepast maar dat is niet heel goed gelukt. Het verhaal mist vaart, beschrijvingen van de tenniswedstrijden missen bezieling en Charlie blijft erg oppervlakkig en dus weinig interessant. Aardig…Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton, Pennsylvania. Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown, Pennsylvania.

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell University in Ithaca, New York, waar ze een belangrijk lid was geworden van Alpha Epsilon Phi.

Weisberger woont tegenwoordig in New York City.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)
  • Lees verder op Wikipedia