Boek
Nederlands

Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed

Lauren Child (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed
×
Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed

Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lola wil pas naar bed als haar (denkbeeldige) vriendjes ook hun tanden hebben gepoetst, in bad zijn geweest enz. Prentenboek met grappige tekeningen in verschillende formaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed / tekst en illustraties Lauren Child
Auteur
Lauren Child
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I am not sleepy and I will not go to bed
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789048316441 (hardback)

Besprekingen

Er zit vast een diepere gedachte achter, maar mij ontgaat de zin van een pagina met cryptische bedankjes en een opdracht met foto. Het verhaal is grappig. Een klassiek geval van niet naar bed willen en dan allerlei vertragingstactieken bedenken. Karel heeft het er moeilijk mee als hij zijn zusje Lola naar bed moet brengen. Lola heeft nog veel te doen en wordt nooit moe, zegt ze. Als ze frambozenmelk moet drinken wil ze die ook voor de drie tijgers aan de keukentafel. Bij het tandenpoetsen bedenkt ze dat een leeuw haar tandenborstel heeft opgegeten. Voor het aantrekken van haar pyjama moeten de twee dansende honden toestemming geven. Het moment van in bed stappen wil ze met een uitvlucht uitstellen. Maar dan denkt Karel haar te slim af te zijn en zegt dat er zeker een nijlpaard in bed ligt. Dat had hij niet moeten doen. De fantasieën zijn van Lola, daar moet geen ander inkomen.

Het is heerlijk om te lezen en te zien hoe die gehaaide Lola haar oudere broer precies krijgt waar z…Lees verder
Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de geduldige grote broer Charlie die zijn kleine eigenwijze zusje Lola naar bed probeert te krijgen. Nadat Lola aangeeft dat ze nooit moe wordt en dus niet naar bed wil, probeert Charlie (ik-figuur) haar te verleiden met roze melk. Hij gaat mee in Lola’s fantasie, en geeft ook de tijgers roze melk, laat een leeuw tanden poetsen met zijn borstel, verwijdert een walvis uit het bad en belt twee dansende honden over het gebruik van een pyjama. Uiteindelijk werkt het fantasiespel en gaat Lola slapen. De grappige kleurige illustraties zijn gemaakt in gemengde techniek met veel teken-, knip- en plakwerk, zoals ook gebruikt in de animatiefilms over het duo Charlie en Lola. De begeleidende tekst is tussen en soms over de illustraties geplaatst, waarbij afwisselend een groot en klein lettertype is gebruikt. De belangrijkste woorden zijn vetgedrukt. Tekst en illustraties lopen door tot aan de binnenkant van de omslag. Or…Lees verder

Suggesties