Dvd
Engels

Unbroken ; Unbroken : path to redemption : the complete unbelievable true story : 2 film collection

Laura Hillenbrand (naar het werk van)

Unbroken ; Unbroken : path to redemption : the complete unbelievable true story : 2 film collection

De voormalige olympische atleet Louis Zamperini krijgt het zwaar als krijgsgevangene van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog vindt hij in het geloof de kracht tot vergeving.
Bevat
Dvd 1 Unbroken / dir. by Angelina Jolie (2014)
Dvd2 Unbroken : path to redemption / dir. by Harold Cronk (2018)
Titel
Unbroken ; Unbroken : path to redemption : the complete unbelievable true story : 2 film collection
Naar het werk van
Laura Hillenbrand
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014 ; 2018
Speelduur
131 ; 94 min.
Aantekening
Taalkeuze : Engels en Frans Ondertiteling in Nederlands, Frans en Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5053083176525

Besprekingen

Box met twee films over het leven van de Amerikaanse atleet Louis Zamperini (1917-2014). Het oorlogsdrama ‘Unbroken’* (2014) van Angelina Jolie is gebaseerd op de bestseller ‘De Zamperini legende’ van Laura Hillenbrand. Zamperini (1917-2014), de zoon van Italiaanse immigranten, komt tijdens zijn jeugd nogal eens in de problemen, tot hij zich richt op het hardlopen. In 1936 doet hij mee aan de Olympische spelen, in 1941 wordt hij bommenrichter in een B-24. Het vliegtuig crasht in de Stille Oceaan en hij belandt in een Japans krijgsgevangenkamp , waar hij vaak het doelwit is van de sadistische kampcommandant Mutsuhiro ‘The Bird’ Watanabe (Takamasa Ishihara). In de vervolgfilm ‘Unbroken: path to redemption’* (2018) van Harold Cronk lijdt Zamperini aan een oorlogstrauma, hij raakt aan de drank en hoopt op wraak. Onder invloed van zijn vrouw Cynthia (Merritt Patterson) bezoekt hij evangelisatiebijeenkomsten van Billy Graham en vindt daardoor rust en de kracht om de Japanse bewakers te verg…Lees verder

Over Laura Hillenbrand

Laura Hillenbrand (15 mei 1967, Fairfax, Virginia) is een Amerikaans schrijfster.

Laura Hillenbrand werd geboren In Fairfax en groeide op op een ranch in Sharpsburg, Maryland. Reeds tijdens haar jeugd schreef ze artikels over geschiedenis en paardenrennen. Ze studeerde aan het Kenyon College in Gambier, Ohio. Tijdens haar studies kreeg zij het chronischevermoeidheidssyndroom, waarna zij zich op het schrijven toelegde. Haar essays verschenen in meerdere publicaties zoals The New York Times, The Washington Post, USA Today en Reader's Digest.

In 2001 verscheen haar eerste boek: het populair-wetenschappelijke Seabiscuit, an American legend over het legendarische renpaard Seabiscuit. Het werd een wereldwijde bestseller en werd in 2003 door Gary Ross verfilmd.

Haar tweede boek Unbroken, een biografie over olympisch atleet en oorlogsheld Louis Zamperini verscheen in 2010 en werd in 2014 door Angelina Jolie verfilmd.

Hillenbrand leeft momenteel in …Lees verder op Wikipedia