Dvd
Meertalig

Elephant's dream

Kristof Bilsen (regisseur), Jon Wygens (componist)
Titel
Elephant's dream
Regisseur
Kristof Bilsen
Componist
Jon Wygens
Taal
Meertalig, Frans, Lingala
Uitgever
Dalton, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
74 min.
Aantekening
Afwisselend Frans en Lingala gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
ISBN
9789461874153
mooov

Besprekingen

'Elephants dream' is een lange documentaire van de Belgische regisseur Kristof Bilsen over inwoners van de hoofdstad van Congo, Kinshasa. Langzaam maar meeslepend tonen de droomachtige beelden de gebeurtenissen van een vrouwelijke postbeambte in een vervallen postkantoor, collega's op een oud treinstation en brandweermannen in de enige brandweerkazerne van de stad. Kortom, het dagelijks leven van mensen die werken voor overheidsinstellingen. Prachtige, aangrijpende close-upbeelden worden afgewisseld met horizontale, verstilde overzichten. Het is zowel droevig als vrolijk in het Kinshasa van na de verschrikkelijke burgeroorlog maar er is ook hoop en misschien wel vertrouwen in de toekomst die gloort. Het zijn de beelden die dat tot uitdrukking brengen. Het is een mooie documentaire die concentratie vereist want het is een lange zit. Desondanks zeer de moeite waard. De film draaide op het IDFA 2014 en won prijzen op kleinere filmfestivals.

Over Kristof Bilsen

Kristof Bilsen (Antwerpen, 1979) is een Belgisch documentaire-regisseur en -producent. Hij ging aan de slag als regisseur en cameraman nadat hij in 2002 zijn bachelor in de audiovisuele kunsten had behaald aan Luca Arts in Brussel. Daarna vervolledigde hij een Master Documentaireregie aan de National Film and Television School in het Verenigd Koninkrijk.

Met zijn werk won hij internationale prijzen waaronder de Grand Prize Nanook-Jean Rouch in Parijs, Magic Hour Award op Docs AG (Warsaw), de TRT 2nd International Documentary Award in Istanbul, Special Mention Bertha Best International Documentary op de One World Media Awards (UK) en Buzz Wilson Award op het Traverse City Film Festival van Michael Moore (voor Elephant's Dream).

Loopbaan

Bilsen werkte als videoregisseur, monteur en theatermaker voornamelijk voor de culturele sector. Hij verzorgde mee de regie bij enkele voorstellingen …Lees verder op Wikipedia