Boek
Nederlands

Mijn verloren dochter

Kristin Hannah (auteur)
Als een kinderloze, gescheiden vrouw een zwangere tiener ontmoet, belooft ze haar dat ze de baby zal adopteren, maar de zaken pakken toch anders uit.
Titel
Mijn verloren dochter
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The things we do for love
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
368 p.
ISBN
90-443-1317-7

Besprekingen

Meliger dan dit kan een boek niet zijn, denk ik. Kristin Hannah dweepte vroeger met 'Love Story' en andere tranentrekkende rolprenten. Wat zij in haar laatste roman op papier zet, kan de vergelijking met die mierzoete films met gemak doorstaan.

Angie Malone is al jarenlang getrouwd met Coulan. Alles verloopt naar wens, alleen blijft de kinderkamer leeg en dat werkt op Angies gemoed. Haar zussen hebben immers wel een kroost op de wereld gezet. Ze scheidt van haar man, en keert terug naar de stad van haar jeugd waar ze het zieltogende familierestaurant een nieuw elan wil geven. Daar ontmoet ze Lauren, een 17-jarig meisje dat in het verpauperde deel van de stad woont, en na school bijklust om zichzelf en haar aan alcohol verslaafde moeder in leven te houden. Lauren vormt al vier jaar een koppel met David, zoon van rijke zakenlui. Angie overhaalt Lauren om in het restaurant te komen werken. Angies liefdadigheid en moederlijke gevoelens drijven helemaal boven wanneer Lauren zwanger…Lees verder
De jongste dochter uit een gezin heeft haar leven uitgestippeld: studeren, trouwen en moeder worden. Zij en haar man proberen wanhopig een kind te krijgen. Uiteindelijk strandt hun huwelijk onder het gewicht van de verloren droom. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis om haar moeder te helpen het familierestaurant nieuw leven in te blazen. Bij toeval komt ze in contact met een meisje dat in een achterbuurt woont met haar altijd dronken moeder. Wanneer het meisje zwanger raakt van haar rijke vriend en haar moeder haar in de steek laat, neemt ze het meisje bij haar in huis. Zo heeft ze de dochter die ze altijd wenste en het meisje leert moederliefde kennen. Prachtig, ontroerend verhaal over het loslaten van dromen, waardoor plaats gemaakt kan worden voor nieuwe dingen. Moederschap komt in verschillende facetten aan de orde: het niet kunnen krijgen van kinderen, het nog niet klaar zijn om kinderen te krijgen, de zorg van een liefhebbende moeder en de ontbrekende liefde van een verslaaf…Lees verder

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website