Boek
Nederlands

Een wel heel bijzondere kerst

Kristien In-'t-Ven (auteur), Geert Vervaeke (illustrator)
+1
Een wel heel bijzondere kerst
×
Een wel heel bijzondere kerst Een wel heel bijzondere kerst
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Amandine is geboren met de huid van een boom. Ze hoort nergens bij omdat ze zo anders is. Na een zoektocht door de sneeuw vindt ze haar bestemming. Prentenboek met een bijzonder kerstverhaal en illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Anders zijn
Titel
Een wel heel bijzondere kerst
Auteur
Kristien In-'t-Ven
Illustrator
Geert Vervaeke 1956-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789020985542 (gebonden)

Besprekingen

Amandine is zo gezond als een vis, maar heeft de huid van een boom. Omdat ze anders is, hoort ze bijna nergens bij: alleen bij haar eigen schaduw. Als Amandine tien jaar is, besluit ze op zoek te gaan naar wie ze eigenlijk is. Samen met haar schaduw gaat ze het bos in, maar ook daar vindt ze geen geluk. Totdat ze ineens als versierde kerstboom in een huis terechtkomt… Een bijzondere uitgave en apart verhaal met veel diepgang, waarin een meisje op zoek gaat naar haar ware identiteit. Vanwege het bijzondere karakter zal het verhaal over veel hoofden van kinderen heengaan. Het feit dat het meisje ineens als kerstboom in een huis staat, maakt alles wel heel onrealistisch. Er is sprake van een ruime bladspiegel en weinig tekst die in een klein lettertype in de illustraties staat. De soms wat sombere, paginavullende illustraties in een gemengde techniek van collage en gekleurde houtsnedes in zwart, blauw, grijs en groentinten, passen bij de kerstsfeer waarin dit verhaal zich afspeelt, maar …Lees verder

Een wel heel bijzondere kerst

Net voor kerst wordt Amandine geboren, een meisje met een huid van schors. Hoe zeer haar ouders ook hun best doen van haar te houden, het valt hen moeilijk, en Amandine groeit op met haar schaduw als enige vriend. Wanneer ze heel eenzaam haar tiende verjaardag viert, besluit ze op zoek te gaan naar haar identiteit. Bij de bomen hoort ze ook niet echt, in de ogen van een jager is ze dan wel weer hout. Tenslotte wordt ze als kerstboom opgenomen in een gezin. Dit verhaal over anders zijn is somber, moeilijk en eindigt ronduit flauw. De illustraties zijn interessant qua techniek, maar ogen in hun geheel toch ouderwets.


Over Kristien In-'t-Ven

Kristien In-'t-Ven (Turnhout, 10 oktober 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

In-‘t-Ven werd geboren in Turnhout en groeit op in Rumst, waar ze als kind droomde van avontuurlijke beroepen als cowboy en ontdekkingsreiziger. Ze kreeg op haar elfde een schriftje waar ze haar eerste verhaal in schrijft. Ze studeerde later sociologie en filosofie en werkt na haar studies als freelance journaliste voor verschillende media. In 2003 besluit ze De apotheker heeft liefdesverdriet te schrijven, haar debuut met illustraties van Vincent Ball, waar ze ook meteen mee trouwde.

Werk

In-‘t-Ven debuteerde in 2003 met De apotheker heeft liefdesverdriet. Een boek over een apotheker die niet meer wil werken omdat zijn vrouw ervandoor gaat met een andere man. Vervolgens schrijft ze Kika en Bob op glad ijs in 2008 en het prentenboek Een wel heel bijzondere kerst, met il…Lees verder op Wikipedia