Boek
Nederlands

Ik wil een nuffel!

Kristien Dieltiens (auteur), Kris Nauwelaerts (illustrator)
+1
Ik wil een nuffel!
×
Ik wil een nuffel! Ik wil een nuffel!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Ik wil een nuffel! / tekst Kristien Dieltiens ; omslag en ill. Kris Nauwelaerts
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Kris Nauwelaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
37 p. : ill.
ISBN
90-448-0473-1

Besprekingen

Prinses Mira verveelt zich en leest in een oud boek dat van haar opa is geweest. In dat boek krijgt de prinses een cadeau dat op dat moment het fijnste geschenk van de wereld is: een nuffel. Mira gaat ook op zoek naar een nuffel. Ze vraagt iedereen naar de nuffel: haar ouders en het personeel. Allemaal hebben ze een idee over wat de nuffel zou kunnen zijn en er wordt van alles voor haar gemaakt. Uiteindelijk weet de opa die op de bovenste etage van het paleis woont, de oplossing: hij geeft Mira een eenvoudig knuffel! Dit is dan ook voor Mira het mooiste geschenk. Ontroerende verhaaltje voor beginnende lezers over een prinsesje dat zich eenzaam voelt en op zoek gaat naar iets eenvoudigs: liefde. De duidelijke bladspiegel met zinnen van een regel, de harde kleurrijke kaft en de kleurige illustraties maken dit boekje geschikt voor 7-8 jarigen (AVI 6).

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de Steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties