Boek
Nederlands

De bende van Ji-Ja-Jo

Kristien Dieltiens (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
+1
De bende van Ji-Ja-Jo
×
De bende van Ji-Ja-Jo De bende van Ji-Ja-Jo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Jitske en Jolijn gaat trouwen met de buurvrouw, de moeder van Jasper. De kinderen mogen bruidsmeisjes en bruidsjonker zijn. Na het feest zullen ze in een ander huis gaan wonen, maar dat willen Jitske, Jolijn en Jasper helemaal niet! Ze moeten iets verzinnen zodat de trouwerij niet doorgaat. Maar niet alles loopt zoals ze het gepland hadden.
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI PLUS, AVI 8, AVI 9
Titel
De bende van Ji-Ja-Jo
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
90 p. : ill.
ISBN
9789048710218 (hardback)

Besprekingen

Als de moeder van Jasper gaat trouwen met de vader van Jitske en Jolien vinden de kinderen dat prima. Maar door een misverstand denken ze dat zij na de bruiloft samen in een heel klein huisje moeten gaan wonen. Daarom doen ze grote moeite om de bruiloft voorlopig tegen te houden. Dit leidt tot vermakelijke toestanden. Daarbij is de rol van Gijs, de bewoner van het kleine huisje, van groot belang. Grappig, zeer aansprekend verhaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van zeven- à achtjarige. De huiselijke probleempjes en het avontuur in de tuin van een leegstaande villa worden op een leuke manier beschreven, waardoor het boek zowel gezellig als spannend is. Deel uit de reeks 'Bolleboos'*, voor kinderen die snel vorderen met lezen (Bolleboos Plus). Stijl, inhoud en taalgebruik zijn niet makkelijk, maar voor een goede lezer hoeven ze geen problemen op te leveren, AVI-E6. De grappige zwart-witillustraties geven goed de sfeer van het verhaal weer. Helder en veelzeggend. Voor goede leze…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties