Boek
Nederlands

Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Kris Verburgh (auteur)
+1
Veroudering vertragen : het langer jong-plan
×
Veroudering vertragen : het langer jong-plan Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Betoog waarom westerse eetgewoonten het fysieke gezond ouder worden in de weg zouden staan, met adviezen voor gezonde voeding.
Titel
Veroudering vertragen : het langer jong-plan
Auteur
Kris Verburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2015
326 p. : ill.
ISBN
9789035143982 (paperback)

Besprekingen

Na zijn boek 'De voedselzandloper' (2012)*, waarvan enkele honderdduizenden exemplaren werden verkocht, legt de auteur, arts en onderzoeker (1986, Vlaanderen) in dit boek uit hoe de mens met de juiste voeding zijn kans om een hoge leeftijd te bereiken sterk vergroot. Dit boek is dus nutri-gerontologisch van inhoud, omdat het de processen en effecten analyseert van verschillende voedingspatronen en vooral ook de gemiddelde voedingswijze in de westerse wereld en de relatie die dat heeft op het ontstaan, voorkomen en in sommige gevallen het terugdringen van ziekten, zoals diabetes, overgewicht en Alzheimer, die de mens beperken ouder te worden dan mogelijk is. De stelling van dit boek – dat onder meer in Pauw en Witteman aandacht kreeg – komt erop neer dat de mens het verouderingsproces kan vertragen en bepaalde ziektes voorkomen. 'Het is een kwestie van minder rood vlees, minder koolhydraten en meer gezonde vetten.' Dit boek biedt een vierstappenplan van voedingsgewoonten, met uitleg.

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh (Wilrijk, 8 maart 1986) is een Belgisch publicist, arts-onderzoeker en auteur. Hij schrijft vooral over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering. Hij stelde een nieuw vakgebied voor, de "nutrigerontologie", dat de rol van voeding in het verouderingsproces zou moeten bestuderen.

Biografie

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburg…Lees verder op Wikipedia