Boek
Nederlands

Liebermann : de zee van meneer Max

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
Meneer Max tekent altijd overal en iedereen. Op een dag neemt hij de meisjes van het Burgerweeshuis in Amsterdam mee naar het strand en schildert hen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties over de Duitse impressionistische schilder Max Liebermann (1847-1935). Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Extra onderwerp
Muziek ; Mexico, prentenboeken
Titel
Liebermann : de zee van meneer Max
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789025874582 (hardback)

Besprekingen

Meneer Max woont in Berlijn maar komt in de zomer graag naar Nederland om te tekenen en te schilderen. Hij tekent wat hij ziet, vooral mensen. Hij ziet meisjes onder de bomen of mannen bij het Oude Mannenhuis. Niet iedereen vindt het mooi, maar Meneer Max schildert mensen zoals ze zijn, hij maakt ze niet mooier. Meneer Max neemt Martha en andere meisjes uit het Burgerweeshuis mee naar de zee. Die hebben ze nog nooit gezien! Meneer Max tekent zoveel hij kan: op het strand en in de theetuin waar ze langs komen. Sfeervol en zomers kunstprentenboek ter gelegenheid van de tentoonstelling* van de Duitse Impressionist Max Liebermann in het Gemeentemuseum Den Haag. De geschilderde prenten met prominente penseelstreek en schetsen in zacht potlood zijn warm en rustig van toon. De tekst, in de prent in duidelijk lettertype zonder schreef, is kort en beeldend van stijl. In dezelfde opzet verschenen meerdere kunstprentenboeken. Stemmige uitgave over wat een schilder kan inspireren. Vanaf ca. 4 t/m…Lees verder

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Koos Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Koos Meinderts schre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties