Boek
Nederlands

De weg naar school

Kolet Janssen (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De weg naar school
×
De weg naar school De weg naar school
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Marnik mag voor het eerst naar school. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen. Daardoor komt hij te laat op school. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Spelen
Titel
De weg naar school / Kolet Janssen ; met tek. van Mark Janssen
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2001
61 p. : ill.
ISBN
90-6565-983-8

Besprekingen

Voor het eerst mag Marnik alleen naar school. Geen probleem want samen met zijn mama is hij die weg 'misschien wel een miljoen keer' gegaan. Deze ochtend gebeuren er allerlei dingen die hij met zijn moeder erbij nooit meemaakt. Maar hij weet er weg mee, alleen of samen met Kinza, zijn klasgenootje. Een kat uit de boom halen, een gevallen fietssleuteltje uit een putje vissen, een boterham geven aan een zonderling, op 'De koffiehoek' passen, een gevonden duif verzorgen, een meisje haar rode haarband terugbezorgen en ten slotte te laat op school komen. En de spreekbeurt over zijn hobby gaat de mist in; hij merkt ineens dat hij niks meer om dino's geeft. Hij heeft geen hobby meer. Maar dan, als hij thuis op zijn babyzusje moet passen, besluit hij van haar zijn hobby te maken. Een helder verteld verhaal met veel herkenbare elementen. De ontmoetingen met de verschillende mensen vormen een bijdrage aan zijn ontwikkeling. Bevat veel paginagrote, met grijzen ingekleurde tekeningen in een gemen…Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties