Boek
Nederlands

De barmhartigen : roman

+1
De barmhartigen : roman
×
De barmhartigen : roman De barmhartigen : roman

De barmhartigen : roman

Genre:
Een gescheiden copywriter besluit het drinken op te geven en een autobiografische roman te gaan schrijven.
Titel
De barmhartigen : roman
Auteur
Koen Van Wichelen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
445 p.
ISBN
9789022329948 (paperback)

Besprekingen

Debuut van de Vlaamse schrijver (1966). Eigenlijk zijn dit twee romans: een (eerste) roman over een gescheiden copywriter David Sores die eigenlijk nog geen afscheid van zijn ex heeft genomen en langzaam aan de drank raakt. Dan besluit hij het drinken op te geven en een (autobiografische) roman te gaan schrijven. Deze roman (de tweede in het boek) heet 'Hij was mijn vader' en handelt over onbarmhartige wijze waarop zijn moeder weigert zijn vader te laten sterven en het provincialisme van zijn geboortestreek. Aanvankelijk loopt de roman niet, maar bij een boekpresentatie in zijn geboortestreek wordt de schrijver in elkaar geslagen door twee van zijn neven die hem van nestvervuiling beschuldigen. Vervolgens wordt het boek een doorslaand succes en krijgt wereldwijd aandacht. Ondanks problemen in zijn persoonlijke leven lijkt ook dat een goede wending te krijgen. Goed geschreven, boeiend verhaal waarin de twee romans met elkaar verweven worden.

Over Koen Van Wichelen

Koen Van Wichelen (21 augustus 1966) is een Belgisch schrijver en uitgever.

Biografie

Van Wichelen begon zijn journalistieke carrière als hoofdredacteur van universiteitsblad Kampus en Teek Magazine. Later was hij onder andere redactiecoördinator bij Dag Allemaal en journalist en adjunct-hoofdredacteur bij Humo. Hij is tevens medeoprichter en gewezen directeur van het Fonds Pascal Decroos.

Hij was vijftien jaar lang, van 2000 tot 2015, uitgever en hoofdredacteur van het reismagazine Grande. Sinds 2015 is hij uitgever en hoofdredacteur van Boeken Magazine.

In 2012 begon Van Wichelen aan een carrière als schrijver, en verscheen zijn eerste boek, onder de vorm van een verhalenbundel: Pleidooi voor een warmere samenleving en andere beslommeringen. Sindsdien schreef hij vier romans, waarvan Krokodillentranen de eerste was.

Bibliografie

Roman…Lees verder op Wikipedia