Boek
Nederlands

Buurman vangt een vis

Koen Van Biesen (auteur)
+1
Buurman vangt een vis
×
Buurman vangt een vis Buurman vangt een vis

Buurman vangt een vis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar

Besprekingen

Buurman is op de fiets onderweg naar de beek om te gaan vissen. Achterop zit zijn buurmeisje die de hengel in zijn hand houdt. Met die hengel vangt zij onderweg allerlei voorwerpen, zoals een Mexicaanse hoed van een postbode, de paraplu van een shoppende dame en nog veel meer. De bestolen voorbijgangers hollen achter de fiets aan om de spullen terug te krijgen. Uiteindelijk rijdt buurman in de beek en slaat daar iets bijzonders aan de hengel: het meisje. Humoristisch prentenboek met veel vaart. Er staat weinig tekst bij de illustraties en het vraagt dan ook aan een voorlezer iets meer fantasie om het verhaal te vertellen. Er is echter een vertel-cd bij het boek, waarop in vier delen het verhaal als hoorspel op levendige wijze, met muzikale ondersteuning, wordt verteld. Opvallend is dat het slot van het boek eigenlijk in het verhaal op de cd niet aan bod komt. Het slot van het verhaal is positief en laat alle personages uit het verhaal zien rondom een kampvuur. De bijzondere illustrati…Lees verder

Buurman vangt een vis

Dit grappige prentenboek met originele illustraties zal zeker tot de verbeelding spreken. Er staat weinig tekst in, die ritmisch herhaald wordt. De bijhorende vertel-cd is wel bijzonder: prettige en frisse instrumentale uitvoering met een viertal liedjes die je begeleiden doorheen het boek. Buurman fietst door de stad met een meisje achterop zijn fiets. Zij houdt een vislijn vast want Buurman wil gaan vissen en dat doe je niet in de stad maar in de beek. Eer ze aan de beek aankomen, heeft het meisje een hoed, een paraplu, een skateboard ... van voorbijgangers aan haar lijn hangen. Telkens roept ze: Buurman, Buurman, ik heb beet! Maar Buurman kijkt niet om ... De gedupeerde voorbijgangers rennen achter de fiets aan want ze willen hun spullen terug. Een abrupt remmanoeuvre aan het eind van de steiger in het rietveld doet het meisje in de beek belanden. En dan vangt Buurman een ... meisje. 

Verrassend en verfrissend om te zien hoe de prenten hier het verhaal voortstuwen. Wa…Lees verder

Over Koen Van Biesen

Koen Van Biesen (26 januari 1964) is een Belgisch illustrator, schrijver van kinderboeken en componist. Bij zijn kinderboeken verschijnen ook liedjes zoals bij het boek "Buurman leest een boek" uit 2012.

Biografie

Koen van Biesen is opgeleid als grafisch ontwerper aan het Sint-Lucas in Antwerpen. Tussen 1991 en 2000 werkt hij als lesgever en free-lance illustrator. Tussen 2000 en 2006 schrijft hij muziek en speelt hij piano voor het door hem opgerichte muziekensemble ‘Cabbagetown’ Vanaf 1993 geeft hij onderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst van Mortsel.. Van Biesen maakt ook affiches voor theater en toneelgezelschappen zoals het Fakkeltheater en Leporello.

Van Biesen heeft twee kinderen, Viktor en Alice. Het hoofdpersonage uit ‘de Kapitein en ik’ is gebaseerd op Viktor. Volgens de schrijver zelf had zijn dochter Alice eigenlijk al een "eigen" boek, dat geschreven is door Lewis Carroll, namelijk Alice in Wonderland.

Lees verder op Wikipedia