Boek
Nederlands

DJ

Kluun (auteur)
Een schrijver die financieel aan de grond zit volgt een wereldberoemde DJ naar een muziekfestival in Nevada om hem daar een interview af te nemen, maar door een schandaal neemt het verhaal voor beide mannen een onverwachte wending.
Titel
DJ
Auteur
Kluun
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2017
318 p.
ISBN
9789057596650 (paperback) 9789057599033 (paperback)

Besprekingen

Een 'Gimmick!' voor deze eeuw

Roman. De Nederlandse bestsellerauteur Kluun publiceert met DJ zijn eerste roman in zes jaar.

Gemotiveerd door een writer's block en een peperdure vechtscheiding, aanvaardt bestsellerschrijver Kluun het voorstel om een oude vriend uit zijn studententijd te interviewen. Thorwald van Gestel is intussen DJ Thor geworden en staat op het punt verkozen te worden tot populairste dj ter wereld. Kluun vliegt naar Las Vegas, waar Thorwald resident dj is in club WonderWhy. Binnen vierentwintig uur drinkt Kluun de duurste alcohol ter wereld en zit hij in één ruimte met Fifa-bonzen en rijke Saudi's. DJ Thor blijkt echter een verwend kind, met meer interesse voor vrouwen en drugs dan voor het interview dat hij heeft toegezegd.

Glamour kan alleen maar bestaan met een muur tussen de buitenwereld en de feiten. De muur wordt gesloopt, als een compromitterend filmpje van Thor op het internet belandt. En dan ruikt Kluun zijn kans.

DJ draait rond hogergenoemde muur, om daarna te tonen dat er geen verschil is tussen vóór en achter de mu…Lees verder

De hoofdpersoon van dit boek heet net als de schrijver Raymond van de Klundert alias Kluun, maar is niet met hem te verwarren. In deze fictieve situatie zit hij door een scheiding financieel aan de grond, dus accepteert hij met graagte het aanbod om een tijdje op te trekken met een oude jeugdvriend, Thor, die inmiddels een wereldberoemde DJ is. Zo volgt hij deze Thor naar de woestijn van Nevada, waar de laatste op het beroemde Burning Man-festival een set moet draaien. Kluun raakt daarbij ondergedompeld in een wereld van seks, drugs, zon en weelde. Maar ook van leegte, hetgeen blijkt wanneer zijn televisieproducent en zijn uitgever aan zijn deur komen kloppen. Wanneer Thor betrokken raakt bij een schandaal, neemt het verhaal bovendien voor beide vrienden een onverwachte wending, die hen weer naar Amsterdam voert. Een smakelijk inkijkje in de wereld van roem waarin de rijke en beroemde top-DJ's verkeren, maar tegelijk een bitter verhaal over de leegte, de onwaarachtigheid en het gebrek…Lees verder

Over Kluun

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond) van de Klundert (Tilburg, 17 april 1964) is een Nederlands schrijver, die publiceert onder het pseudoniem Kluun.

Loopbaan

Komt een vrouw bij de dokter

Voor hij zich op het schrijven toelegde, was Van de Klundert actief in de marketing. In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter (2003).

Het boek werd bijzonder slecht ontvangen; de meerderheid van de recensenten beoordeelde het als oppervlakkig en bij vlagen ronduit plat. In de buitenlandse media werd het boek beter ontvangen: Der Spiegel schreef over de Duitse vertaling: 'Een bijzonder document (...) een radicale 21e-eeuwse Love Story. Het verhaal w…Lees verder op Wikipedia