Boek
Nederlands

Candy

Kevin Brooks (auteur)
+1
Candy
×
Candy Candy
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als Joe tot over zijn oren verliefd wordt op Candy, voelt hij zich de koning te rijk. Maar dan ontdekt hij dat ze leeft in een gevaarlijke wereld vol drugs en geweld. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Drugs, Verliefdheid
Titel
Candy
Auteur
Kevin Brooks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Candy
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2005
327 p.
ISBN
90-6169-743-3

Besprekingen

Jongen ontmoet meisje, meisje lacht tegen jongen, hij tracteert haar op een donut, zij streelt zijn vingers en hij valt als een blok voor haar, maar dan verschijnt haar pooier en druipt de jongen doodsbang af. Einde sprookje zou je denken. Thrillerachtige puberroman die de duistere en gewelddadige wereld van het heroïnehoertje Candy schetst en het verlies van onschuld van een gewone jongen. Pakkend en scherp geschreven vanuit de ik-persoon Joe, die alles wat belangrijk was in zijn leven (zoals gitarist in een bandje zijn) voor haar op het spel zet. Emotionele eenwording als enig zinnig levensdoel. In zijn derde roman geeft de schrijver de gedachten, gevoelens, angsten en twijfels van de hoofdpersoon inleefbaar weer. De personages komen goed uit de verf. Een liefdevolle en respectvolle rol is weggelegd voor de zus, als plaatsvervangster voor de afwezige moeder. Veel korte, staccatoachtige zinnetjes en levensechte dialoog. Uitstekende vertaling uit het Engels. Vooral voor jongens vanaf …Lees verder

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia