Dvd
Engels

High school musical

Kenny Ortega (regisseur)
+1
High school musical
×
High school musical High school musical

High school musical

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wanneer Troy en Gabriella mee willen doen aan de jaarlijkse musical van hun high school, ondervinden ze veel tegenwerking
Onderwerp
Basketbal
Titel
High school musical
Regisseur
Kenny Ortega
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans
EAN
8717418114473
CDR
HFD0286

Besprekingen

Een Disney-televisiefilm uit 2006 van Kenny Ortega (Hocus pocus, The news boys). Hoofdpersonen zijn de highschoolleerlingen Troy en Gabriela, hij de topspeler van het basketballteam, zij de beste van het wiskundeteam. Tijdens een karaokefeestje ontdekken ze hun gemeenschappelijke liefde voor het zingen, maar wanneer ze zich aanmelden voor een rol in de jaarlijkse schoolmusical ondervinden ze veel tegenwerking. Laura Fries (Variety, i) vindt het verhaal niet verrassend, maar wel fris gebracht en prijst de uitstekende cast en de aanstekelijke liedjes. De dvd bevat extra's, onder meer een karaoke-optie.

Over Kenny Ortega

CC BY 2.0 - Foto van/door Abi Skipp

Kenny Ortega (18 april 1950) is een Amerikaans filmproducent, filmregisseur en choreograaf. Hij werkte onder andere samen met Michael Jackson en danser-choreograaf Gene Kelly.

Ortega maakte de film Dirty Dancing. Verder won hij prijzen voor zijn choreografie in clips van Madonna. Samen met Michael Jackson maakte hij de Dangerous World Tour in 1992-1993 en de History World Tour in 1996-1997. In 2009 was hij samen met Jackson de producent van de geplande This Is It-concertreeks in de O2 Arena in Londen. Door het plotselinge overlijden van Jackson op 25 juni 2009 werden de 50 al uitverkochte optredens afgelast. Ortega maakte met de beelden van de repetities die oorspronkelijk voor de privévideotheek van Jackson bedoeld waren de gelijknamige film This Is It. De film werd hoofdzakelijk opgenomen met Sony HD Handycams en is ook op blu-rayschijf uitgekomen, met extra filmbeelden van de opnamen voor de visualisaties van de show.

In 2019 …Lees verder op Wikipedia