Boek
Nederlands
Oefeningen, tips en adviezen voor een gezonde leefstijl.
Titel
In balans
Auteur
Kenneth Leeuwin Sylvana Simons
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
144 p. : ill.
ISBN
90-443-1266-9

Besprekingen

Een gezonde geest in een gezond lichaam...wie kent die uitdrukking niet? Maar de kunst om je lichaam gezond te krijgen en het zo te houden, is helaas niet zo gemakkelijk onder de knie te krijgen. Bloed, zweet en tranen lijken de belangrijkste ingrediënten voor een sterk, gezond en aantrekkelijk lichaam. Aan de hand van dit boek willen de auteurs aantonen dat het ook op een andere manier kan, met een beetje inzet maar ook met heel veel plezier.

In balans is een lifestyle-handboek dat niet enkel oefeningen en voedingsadviezen bevat, maar ook een volledig programma presenteert om je levensstijl te veranderen. Doelgroep is iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft maar geen tijd en/of zin heeft om naar een fitnessclub te gaan. In balans is echter ook bedoeld voor mensen die wél regelmatig in een sportclub te vinden zijn, maar deze activiteiten thuis willen aanvullen. Gezond leven is nl. meer dan bewegen alleen. Om in balans te zijn, zowel lichamelijk als geesteli…Lees verder
In dit handboek geven Sylvana Simons (danseres, tv-presentatrice), en haar broer, Kenneth Leeuwin (karateka, fitnessinstructeur) hun adviezen en ervaringen weer over het hanteren van een gezonde levensstijl. Het staat vol bruikbare tips en oefeningen over bewegen, ontspanning en voeding, ook voor degene die tijd te kort komen in het dagelijks leven. Enkele tips zijn door wetenschappelijk onderzoek achterhaald. De leek zal dit echter niet opvallen. Het lezen wordt vergemakkelijkt door de heldere en logische structuur waarbij moeilijke begrippen in een apart kader nader worden uitgelegd. Het boek is een bundeling van de basiskennis over dit onderwerp. Het is makkelijk leesbaar door het grote lettertype en overzichtelijk door de brede marges in de lay-out. Het geheel wordt geïllustreerd met kleurrijke foto's. Met nuttige adressen en boekentips.