Als de opvliegerige Robbie van een hem goedgezinde rechter een taakstraf krijgt nadat hij iemand halfdood heeft geslagen, wil hij zijn leven beteren voor zijn pasgeboren zoontje. Hij ziet kans om door zwendel met dure whiskey wat geld te verdienen.
Titel
The angels' share
Regisseur
Ken Loach
Componist
George Fenton 1949-
Acteur
Paul Brannigan John Henshaw Gary Maitland
Taal
Engels
Uitgever
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939326615
mooov

Besprekingen

Britse tragikomedie uit 2012 van Ken Loach (1936-) (It's a free world; Looking for Eric), met Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland e.a. De filmtitel, het deel der engelen, verwijst naar de 2 % die per jaar verdampt als de whisky ligt te rijpen. Als de jonge opvliegerige Robbie van een hem goedgezinde rechter een taakstraf krijgt nadat hij iemand halfdood heeft geslagen, gaat hij zijn leven beteren om zijn pasgeboren zoontje een beter leven te geven. Als blijkt dat Robby talenten heeft om whiskeyconnaisseur te worden, ziet hij kans om door zwendel met dure whiskey wat geld te verdienen. Kevin Toma (Volkskrant 6-9-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'Loach en Laverty (red./scenarist) krijgen je moeiteloos aan Robbies kant, ook wanneer het realiteitsgehalte daarvoor wat omlaag moet worden geschroefd. Hoofdrolspeler Paul Brannigan, een voormalige bajesklant zonder acteerervaring, zorgt er met zijn gegroefde kop en aanwezigheid voor dat de film nooit te stripachtig of plat wordt.' Ook Rem…Lees verder

Over Ken Loach

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Kenneth (Ken) Loach (Nuneaton, 17 juni 1936) is een Brits filmregisseur, bekend door zijn sociaal realistische stijl en socialistische thema's. Hij heeft ook veel televisiefilms gemaakt.

Biografie

Hij studeerde recht aan de Universiteit van Oxford. Hij begon als acteur in het theater, maar begon docudrama's te regisseren voor tv in het begin van de jaren 60, meer bepaald het sociaal invloedrijke Cathy Come Home (1966). In de late jaren 60 schakelde hij over naar films, en maakte Kes, het verhaal van een jongen in moeilijkheden en zijn torenvalk, gebaseerd op de roman A Kestrel for a Knave door Barry Hines.

De jaren '70 en '80 waren minder succesrijk, zijn films leden onder slechte distributie, gebrek aan interesse en politieke censuur. De film The Save the Children Fund Film (1971) werd gemaakt in opdracht van het Save the Children Fund, maar ze waren er zo ontevreden mee, dat ze het negatief wil…Lees verder op Wikipedia