Boek
Nederlands

De munt van Judea

Kefah Allush (auteur)
+1
De munt van Judea
×
De munt van Judea De munt van Judea

De munt van Judea

Genre:
Bij een internationale zoektocht naar zijn verdwenen Palestijnse vader ontdekt een Nederlandse tv-journalist een oud familiegeheim.
Titel
De munt van Judea
Auteur
Kefah Allush 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Volt, © 2019
331 p.
ISBN
9789021415420 (paperback)

Besprekingen

Gabriel Davids, een Nederlands tv-journalist, ontvangt een e-mail uit Jeruzalem van Myriam, de dochter van een overleden antiquair. Zijn Palestijnse vader, Mounir, die dertig jaar geleden in allerijl vrouw en Gabriel in Nederland achterliet en verdween, heeft bij de antiquair een brief achtergelaten voor zijn zoon, samen met een oude munt. Blijkt te gaan om een zeer zeldzaam en kostbaar exemplaar: ‘De munt van Judea’. Reden voor Gabriel om een zoektocht naar zijn vader aan te vatten en de betekenis van dit muntstuk te achterhalen. Waarom verdween Mounir en heeft hij nooit contact gezocht met zijn zoon? Leeft zijn vader nog? Het boek beschrijft twaalf dagen plus ‘een nieuwe dag’ in de tumultueuze reis van Gabriel, bijgestaan door de mooie Myriam. Naast Jeruzalem wordt het tweetal gespot in Amman, Petra, tot Ethiopië, en telkens wordt een stukje aan de mysterieuze puzzel toegevoegd. Een oud familiegeheim en de reden voor verdwijning van de vader komen geleidelijk aan de oppervlakte. Zoa…Lees verder

Over Kefah Allush

Kefah Allush (Nablus, 1 december 1969) is een Nederlands presentator, mediaproducent en auteur van Palestijnse komaf. Hij groeide op in Vlaardingen, dat hij na voltooiing van de havo op zijn zeventiende verliet voor een carrière in de omroep. Hij begon bij de educatieve omroep Feduco en Omroep Rotterdam en stroomde al snel door naar de Hilversumse omroepwereld.

Opgegroeid met een seculier-islamitische achtergrond, noemde hij zich atheïst. Toen hij tegen de dertig liep veranderde dat en besloot hij dat er wel degelijk een schepper moest zijn.

Biografie

De eerste grote radioreis maakte Allush als 18-jarige, in 1988, als hoofdpersoon en tolk voor een reportage van Theo Uittenbogaard voor de VPRO-radio, waarin hij tijdens de Eerste Intifada (1987-1993) terugkeerde naar zijn geboorteplaats Nablus. Tien jaar later werkte hij opnieuw samen met Uittenbogaard als interviewer, tijdens een tocht door het Rifgebied voor…Lees verder op Wikipedia