Boek
Nederlands

Een huis vol spoken

Kazuno Kohara (auteur)
+1
Een huis vol spoken
×
Een huis vol spoken Een huis vol spoken

Een huis vol spoken

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als een klein heksje in een groot huis aan de rand van de stad trekt, blijken er spoken rond te waren. Samen met haar kat vangt ze de spoken en stopt ze in de wasmachine. Prentenboek met krachtige eenvoudige illustraties in oranje/zwart en spookachtig wit. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Spoken, Heksen
Titel
Een huis vol spoken
Auteur
Kazuno Kohara
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The haunted house
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789059083042 (hardback)

Besprekingen

Er was eens een meisje op weg naar een groot oud huis aan de rand van de stad. Het was een prachtige plek maar er was één probleem: het was een huis vol spoken." Deze eerste zin van Een huis vol spoken klinkt behoorlijk klassiek, maar laat je niet op het verkeerde been zetten. Het meisje en haar witte kat komen weliswaar aan bij een ouderwets sprookjeshuis, maar in hedendaagse stijl: met een koffer op wieltjes.
Kazuno Kohara mixt graag sprookjeselementen met humoristische, moderne details. In een strip van vier kadertjes volgen we de transformatie van onze heldin. "Het meisje was niet zomaar een meisje. Ze was een heks." Uit het blitse koffertje komen alle attributen tevoorschijn, inclusief hoed en heksenbezem en de zwarte jumpsuit van poeslief. De spokenjacht kan beginnen. "Ik hoop dat het niet de laatste waren", verzucht het meisje na de eerste paginagrote buitelingen met de spoken, en nee hoor! Alle spookjes komen via de wasmachine aan de waslijn terecht: "Het was prachti…Lees verder
Als een klein heksje in een groot huis aan de rand van de stad trekt, blijken er spoken rond te waren. Samen met haar kat jaagt ze de spoken op, vangt ze, stopt ze in de wasmachine en hangt ze aan de waslijn. Als ze droog zijn, bedenkt ze een andere bestemming voor hen. De beknopte tekst die begint met ‘Er was eens’, heeft vaart en vormt een geheel met de illustraties, zowel inhoudelijk als typografisch. De krachtige eenvoudige illustraties in oranje/zwart en spookachtig wit, ogen als houtsneden en lijken uit twee lagen te bestaan. Hierdoor is het net of je de spoken kunt pakken. Het sterk aanwezige oranje geeft het boek een warme schemerachtige sfeer. Paginagrote illustraties, soms over twee pagina’s of als een strip zwart omkaderd vanuit verschillend perspectief (kikker, en profile, frontaal). Ze geven de emoties van het heksje en haar kat goed weer en zitten vol beweging door de rondvliegende spoken en de erachteraan jagende heks en haar kat. Harde kaft, stevig papier en bindwerk,…Lees verder

Een huis vol spoken

In dit geestige boekje leer je wat je met spoken allemaal kunt doen om van ze af te geraken. Het kleine meisje dat met haar kat in een groot, oud huis vol spoken gaat wonen is op dat gebied bepaald creatief. Ze is dan ook niet zomaar een meisje, maar een heks. Het bijdehante kind vangt alle geesten, stopt ze in de wasmachine en hangt ze te drogen aan de waslijn. Spoken blijken goed van pas te komen als je een huis wil inrichten. Ze kunnen dienst doen als gordijnen, tafellaken, deken of laken. De krachtige illustraties zijn bijzonder en doen aan houtsneden denken. Door de keuze van oranje als achtergrondkleur voor zwarte elementen en witte spoken, wordt een warme, gezellige sfeer gecreëerd en dat ondanks het griezelthema. Dankzij de sprekende beelden is de beknopte, eenvoudige tekst eigenlijk overbodig. Een lief, maar vooral verrassend en origineel geheel dat met vaart geschreven en geïllustreerd is.