Boek
Nederlands

Pepijn en het Wonderkabinet

Katie Velghe (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
In de reeks:
Pepijn; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De engel Pepijn neemt het samen met Hanne en Lucas op tegen dokter Sebastiaan Zoetekauw. Deze dokter lijkt zijn zoete wondermiddeltjes te gebruiken om kinderen ziek te maken. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Engelen
Titel
Pepijn en het Wonderkabinet
Auteur
Katie Velghe
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2006
290 p. : ill.
ISBN
9789020964844

Besprekingen

Hanne en Lucas lijken op het eerste zicht doodgewone tieners met een eindeloze vakantie voor de boeg. Maar niets is minder waar: Hanne beschikt over de gave om met haar 'beschermengel' Pepijn te communiceren. Met z'n drieën richten ze een clubje op om mensen in nood hulp te bieden. Toch is het best even schrikken als een onbekende dame hen een mailtje stuurt. G.G. heet ze, en ze vreest dat de doodgewaande zuster Dood opnieuw toeslaat in het plaatselijke ziekenhuis. Op verkenningstocht in het ziekenhuis valt Lucas op mysterieuze wijze in een liftkoker. Hij komt onder de hoede van dokter Zoetekauw, een sympathieke arts die iedereen wil genezen met... snoepjes. Samen met Lucas' tante Angeliek richt hij "het Wonderkabinet" op, vol pilletjes, drankjes en zalfjes op basis van snoepgoed. Hanne en Pepijn vertrouwen het zaakje niet, zeker niet als Lucas steeds zieker wordt en tante Angeliek zich steeds vreemder gaat gedragen. Hun onderzoek mondt uit in een spannende apotheose, waarin mensen, d…Lees verder
Het razendspannende vervolg op 'Pepijn en het duistere parfum'*. In dit tweede deel over bewaarengel Pepijn valt de auteur direct met de deur in huis: Zuster Dood leeft! Maar wie is zij? Lucas en Hanne wachten in blok E van de kelders van het Schoonrijk ziekenhuis op G. G., een onbekende die hen per e-mail een noodoproep heeft gestuurd. G. G. komt niet opdagen, maar de afspraak kost Lucas bijna het leven. Wanneer ook tante Angeliek lijkt samen te spannen met kwakzalver Sebastiaan Zoetekauw, weten ze niet meer wie te vertrouwen. Jeugdboeken vol spanning én humor, die ook nog goed geschreven zijn, zouden er meer mogen komen. De eenvoudige, maar subtiele potloodillustraties zetten met een enkele lijn verschillende personages neer. Ze vormen een mooie aanvulling op de tekst en zijn het bekijken meer dan waard. Achter in het boek staat ook een documenta secreta, waarin iedere lezer kan ontdekken welk soort engel bij hem/haar past. Zeker een aanrader, gezien de prachtige combinatie van span…Lees verder

Over Katie Velghe

Katie Velghe (1 januari 1966) is een Vlaams auteur van kinderboeken. Daarnaast schrijft ze ook boeken over gezin en relaties. Katie Velghe woont in Drongen en werkt als freelancer en als auteur. Ze is gehuwd met de dichter Johan Ghysels. Samen hebben ze een zoon en een dochter.

Katie Velghe werkt sinds 2001 als educatief medewerkster op de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP). In 2005 nam ze deel aan de John Flanders-prijs met het verhaal "De rivier stroomde verder". Het verhaal haalde de eindronde van de wedstrijd en werd daarom in juni 2006 gepubliceerd als Vlaams Filmpje (76e jaargang, nr. 109). In april 2007 verscheen opnieuw een Vlaams Filmpje van haar hand ("Vlierbloesemlimonade", 77e jaargang, VF 3204).
De auteur is als los medewerkster verbonden aan het Vlaams katholiek weekblad Tertio.

In oktober 2008 verscheen een sciencefictionverhaal met als titel 'De poort naar 2221'.

In 2009 verschenen opnieuw een aantal verhalen van haar…Lees verder op Wikipedia