Boek
Nederlands

Pepijn en het lied van de Kwellings

Katie Velghe (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Pepijn en het lied van de Kwellings
×
Pepijn en het lied van de Kwellings Pepijn en het lied van de Kwellings

Pepijn en het lied van de Kwellings

In de reeks:
Pepijn; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In Engeland heerst er extreme droogte. Iedereen moet spaarzaam omgaan met water, maar dit leidt tot luid protest van een groepje jongeren dat zich 'Recht Op Water' noemt. Wanneer heel wat inwoners zich ook achter dit protest scharen, dreigt het helemaal uit de hand te lopen.
Onderwerp
Engelen
Titel
Pepijn en het lied van de Kwellings
Auteur
Katie Velghe
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
270 p., [12] p. : ill.
ISBN
9789020989113 (hardback)

Besprekingen

Omdat er grote droogte heerst in Engeldonk, stelt burgemeester Aayman een streng waterbezuinigingsplan op. Een groep jongeren is het hier niet mee eens en gaat actie voeren. Ze noemen zich de R.O.W. (Recht Op Water). Hanne, Lucas en Pepijn komen er achter dat de R.O.W. geen onschuldige beweging is. Integendeel, Oriël, de aartsvijand van Pepijn, zit erachter en die heeft afspraken gemaakt met de Kwellings, een groep gevaarlijke waterwezens. Onder de naam E.V.A. (Engeldonk Vrij voor Allen) proberen Pepijn en zijn vrienden tegenwicht te bieden aan de R.O.W. Dit vijfde deel in de serie over beschermengel Pepijn is een vlot geschreven verhaal dat van begin tot eind blijft boeien. Hoewel de thematiek rondom engelen wat gekunsteld is, is het toch leuk. De omslagillustratie geeft een goed beeld van de Kwellings, en ook de grijze potloodtekeningen passen goed bij het verhaal. In een extra hoofdstuk achter in het boek staat wat informatie over de soorten engelen die er zijn en de juwelen die z…Lees verder

Pepijn en het lied van de Kwellings

De gevallen engel Oriël heeft het opnieuw op het vreedzame stadje Engeldonk gemunt. Hij gaat alsmaar minder subtiel te werk en voert steeds sterkere middelen aan. Ditmaal roept hij de hulp van de Kwellings in, watergeesten die zorgen voor een enorme droogte. De burgemeester maant iedereen aan om zuinig om te gaan met water en zorgt voor een eerlijke verdeling onder de omliggende dorpen. Maar daar komt protest tegen van een groepje jongeren dat zich ROW noemt. De ROW, wat staat voor Recht Op Water, zaait onrust en jut de bevolking van Engeldonk op. Gelukkig staat Pepijn er niet alleen voor en krijgt hij de hulp van Hanne, voor het eerst verliefd en Lucas. Ze sluiten zich aan bij ROW om hun bedoelingen te achterhalen en ontdekken al snel dat er gevaarlijke krachten aan het werk zijn.
Dit is al het vijfde boek over Pepijn, de jonge bewaarengel van Hanne. De opbouw is altijd hetzelfde, maar doordat er elke keer nieuwe en onverwachte elementen opduiken, blijft het spannend en verveel…Lees verder

Over Katie Velghe

Katie Velghe (1 januari 1966) is een Vlaams auteur van kinderboeken. Daarnaast schrijft ze ook boeken over gezin en relaties. Katie Velghe woont in Drongen en werkt als freelancer en als auteur. Ze is gehuwd met de dichter Johan Ghysels. Samen hebben ze een zoon en een dochter.

Katie Velghe werkt sinds 2001 als educatief medewerkster op de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP). In 2005 nam ze deel aan de John Flanders-prijs met het verhaal "De rivier stroomde verder". Het verhaal haalde de eindronde van de wedstrijd en werd daarom in juni 2006 gepubliceerd als Vlaams Filmpje (76e jaargang, nr. 109). In april 2007 verscheen opnieuw een Vlaams Filmpje van haar hand ("Vlierbloesemlimonade", 77e jaargang, VF 3204).
De auteur is als los medewerkster verbonden aan het Vlaams katholiek weekblad Tertio.

In oktober 2008 verscheen een sciencefictionverhaal met als titel 'De poort naar 2221'.

In 2009 verschenen opnieuw een aantal verhalen van haar…Lees verder op Wikipedia