Boek
Nederlands

Pepijn en de schatten van Euforia

Katie Velghe (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)

Pepijn en de schatten van Euforia

In de reeks:
Pepijn; 4
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De gemene engel Orie͏̈l probeert de inwoners van Engeldonk te betoveren met de schatten van Euforia. Pepijn, Hanne en Lucas proberen de schatten te vinden om erger te voorkomen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Engelen
Titel
Pepijn en de schatten van Euforia
Auteur
Katie Velghe
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
266 p. : ill.
ISBN
9789020981889

Besprekingen

De muze Euforia woont al bijna een halve eeuw in de kelder van het museum in Engeldonk, waar ze haar 'Schatten' bewaart: een beker, een lamp en een spiegel, die elk op hun manier hulp verschaffen aan kunstenaars. De Schatten zijn echter ook verslavend en daarom is het Euforia's taak om ze met mate aan de inwoners van Engeldonk aan te bieden. Volgens de muze weten zij de Schatten echter niet te waarderen en ze verveelt zich dan ook stierlijk. De sluwe engel Oriël maakt hiervan handig gebruik om haar de waardevolle voorwerpen te ontfutselen. Hij stuurt haar op vakantie en belooft dat hij de Schatten voor haar in bewaring zal nemen. Wat volgt is complete chaos. Oriël stelt de inwoners overmatig bloot aan de drie voorwerpen en velen raken in hun ban. Hanne, haar beste vriend Lucas en haar beschermengel Pepijn proberen de Schatten te bemachtigen om ze daarna te vernietigen. Ondertussen worstelt Pepijn met zijn eigen problemen. Omdat hij veel hemelse wetten verbroken heeft, werd hij veroord…Lees verder
Pepijn is een piepjonge klunzige engel, die alle opdrachten die hij vanuit de hemel krijgt per ongeluk laat mislukken. Daarom leeft hij nu op aarde, waar hij de beschermengel is van de jonge puber Hanne, met wie hij veel avonturen beleeft. In dit vierde deeltje in de reeks over Pepijn*, probeert de gemene engel Oriël de inwoners van Engeldonk te betoveren met de schatten van Euforia: de Beker, de Lamp en de Spiegel. Pepijn, Hanne en Hannes vriend Lucas proberen de schatten in handen te krijgen om erger te voorkomen... Ondanks de grote hoeveelheid spannende, mysterieuze gebeurtenissen wil het verhaal maar niet echt tot leven komen. Dat geldt ook voor de personages. Het boek is ook zonder de eerdere drie delen te hebben gelezen goed te volgen. Geïllustreerd met sfeervolle potloodtekeningen. Voor fantasyliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Pepijn en de schat van Euforia

In 'Pepijn en de schat van Euforia' maken we kennis met Euforia, de tiende en jongste der muzen die in de kelder van het museum van Engeldonk woont en er haar machtige schatten - een lamp, een beker en een spiegel - bewaart. Met een list weet de boosaardige Oriël deze schatten te bemachtigen en hij heeft er niets goeds mee in de zin. Ze hebben ongekende krachten, die voor mensen die eraan verslaafd geraken dodelijk zijn. Steeds meer mensen geraken in de ban, zo ook Lucas. Voor Hanne en Pepijn – die zelf ook niet ongevoelig blijkt te zijn voor de aantrekkingskracht van de spiegel - zit er niets anders op dan samen met Euforia - die het liefst een hele dag in een bubbelbad doorbrengt - op zoek te gaan naar de schatten en ze te vernietigen. Dit is reeds het vierde boek over Pepijn, de jonge bewaarengel van Hanne. Het opzet is stilletjes aan duidelijk: er gebeuren vreemde dingen in Engeldonk, het stadje waar Hanne en haar vriend Lucas wonen en al gauw komt Pepijn erachter dat zijn vroe…Lees verder

Over Katie Velghe

Katie Velghe (1 januari 1966) is een Vlaams auteur van kinderboeken. Daarnaast schrijft ze ook boeken over gezin en relaties. Katie Velghe woont in Drongen en werkt als freelancer en als auteur. Ze is gehuwd met de dichter Johan Ghysels. Samen hebben ze een zoon en een dochter.

Katie Velghe werkt sinds 2001 als educatief medewerkster op de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP). In 2005 nam ze deel aan de John Flanders-prijs met het verhaal "De rivier stroomde verder". Het verhaal haalde de eindronde van de wedstrijd en werd daarom in juni 2006 gepubliceerd als Vlaams Filmpje (76e jaargang, nr. 109). In april 2007 verscheen opnieuw een Vlaams Filmpje van haar hand ("Vlierbloesemlimonade", 77e jaargang, VF 3204).
De auteur is als los medewerkster verbonden aan het Vlaams katholiek weekblad Tertio.

In oktober 2008 verscheen een sciencefictionverhaal met als titel 'De poort naar 2221'.

In 2009 verschenen opnieuw een aantal verhalen van haar…Lees verder op Wikipedia