Boek
Nederlands

Heksje Mimi en de baby

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi en de baby
×
Heksje Mimi en de baby Heksje Mimi en de baby

Heksje Mimi en de baby

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi mag samen met Roosje op heksenbaby Finn passen. Ze doen allerlei leuke spelletjes met hem. Maar waar komt ineens die vieze geur vandaan? Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Baby's, Heksen
Titel
Heksje Mimi en de baby
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823615 (hardback)

Besprekingen

Groot, vierkant prentenboek waarin heksje Mimi samen met Roosje op baby Finn mag passen. Dat vinden ze geweldig, ze doen allerlei leuke spelletjes met hem. Totdat het opeens wel erg vies gaat ruiken. Toch heeft niemand een windje gelaten en ook niet in de hondenpoep getrapt. Waar komt die geur dan vandaan? Met vaart geschreven, grappig verhaal dat peuters zeker zal boeien en waar ze door de grote, duidelijke en aantrekkelijke illustraties waar steeds weer iets op te ontdekken valt, ook naar zullen blijven kijken. De figuurtjes zijn zwart-omlijnd met simpele gezichtsuitdrukkingen en de kleuren zijn helder en duidelijk. De tekst is gedrukt in de gekleurde achtergrond en soms wat moeilijk leesbaar als de achtergrond wat donker is. Poes, muis en spin zijn de elementen die op vrijwel iedere bladzijde terugkeren. Op de schutbladen staan de acht heksjes afgebeeld met hun naam erbij vermeld. Dit twaalfde deel uit de serie over heksje Mimi is opnieuw een aantrekkelijke en stevig uitgevoerde ui…Lees verder

Heksje Mimi en de baby

Heksje Mimi en haar vriendin Roosje moeten even op het babybroertje van heksje Ella passen. Ze beleven samen veel plezier tot het heksenbabytje Finn onverwacht begint te huilen. Ze proberen Finn met allerlei heksenkunstjes te troosten en stellen vast dat ze eigenlijk niet goed weten hoe ze een baby moeten verzorgen. Zou hij honger hebben? Een flesje naaktslakkenpap wil hij niet. Dan ruiken ze een poepgeur in huis. Ze kijken of ze soms in hondenpoep getrapt hebben. Overal in huis gaan ze op zoek. Tot Ella terugkomt en meteen merkt dat Finn een schone luier aan moet.

Dit eenvoudige verhaaltje wordt grappig ingekleed maar mist originaliteit. De illustraties in felle kleurtjes spreken kleuters zeker aan. Er zijn leuke typische accentjes aangebracht, zoals het heksenspeelgoed (spinnetje, draakje, ...) en vliegen op een bezemsteel. Jammer van de stereotiepe gezichtjes waardoor de emoties nauwelijks zichtbaar zijn en je de vriendinnetjes niet van elkaar kan onderscheiden.

Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia