Boek
Nederlands

Grote broer, kleine zus

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote broer, kleine zus
×
Grote broer, kleine zus Grote broer, kleine zus

Grote broer, kleine zus

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De buik van Wannes’ mama is dik. Wannes wordt grote broer! Zal het een broertje of zusje worden? En wat verandert er straks allemaal? Groot hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijke kleurenillustraties met versjes en vragen over gezinsuitbreiding. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Grote broer, kleine zus
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789462345270 (hardback)

Besprekingen

De buik van Wannes’ mama is dik. Hoe zou dat komen? Misschien groeit er een baby’tje in. Wannes neemt ons aan de hand: wat gebeurt er als er een baby in je mama’s buik groeit? Dat zie je in felgekleurde zwartomlijnde kleine en paginagrote illustraties op een witte of gekleurde achtergrond. Op de eenvoudige tekeningen zonder perspectief is van alles te zien. De blije figuren kijken je steeds aan, met dezelfde gezichtsuitdrukking. De tekeningen worden begeleid door korte tekstjes en simpele rijmpjes over het verloop van de zwangerschap, de komst van een nieuw kindje en de ontwikkeling van baby tot peuter. (‘Wannes, kom eens even hier. Jij bent al groot en stoer. Zal ik jou eens wat vertellen: jij wordt grote broer! Ben je een meisje, dan word je grote zus en krijg je van de baby een lekker natte kus.’). Soms Vlaams taalgebruik (‘Mama’s buik is erg verdikt’, ‘Marthe weent veel’). Vrijwel alles rond het krijgen van een broertje of zusje komt aan bod. Groot formaat hardkartonnen peuterboek…Lees verder

Grote broer, kleine zus

Wannes wordt grote broer. Een hele gebeurtenis! In dit kartonboek wordt met grote illustraties en versjes verteld wat er allemaal staat te gebeuren. Van een zwangere mama tot de peutertijd van het nieuwe zusje ... alles wordt stap voor stap, zeer eenvoudig en herkenbaar uitgelegd. Deels met illustraties waaronder een eenvoudig kort zinnetje staat, deels met grote tekeningen die aangevuld worden met een simpel rijmpje. Onderaan vind je af en toe wat richtvragen die de voorlezer kan stellen. Die staan er eerder wat verloren bij. Kathleen Amant gebruikt haar typische eenvoudige, vrolijk ingekleurde illustraties die met zwart omlijnd zijn. Een leuk cadeauboek met een handig formaat voor de grote broers in spe.


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia